Εμβόλιο Covid: Έκκληση να συμπεριληφθούν στη λίστα προτεραιότητας οι εργάτες της βρετανικής βιομηχανίας κρέατος

29 December 2020

Εμβόλιο Covid: Έκκληση να συμπεριληφθούν στη λίστα προτεραιότητας οι εργάτες της βρετανικής βιομηχανίας κρέατος

Καθώς μια νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του SARS-Cov-2 εμφανίστηκε στη Μ. Βρετανία, η βιομηχανία κρέατος ζητά από την κυβέρνηση να εμβολιαστούν σε προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις παραγωγής κρέατος, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα διαταραχή στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thepigsite, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επενδύσει σε μέτρα προστασίας και ασφάλειας του προσωπικού τους, η νέα εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη του ιού ενέχει τώρα πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για την ομαλή λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Βρετανική Ένωση Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Κρέατος (BMPA), απευθύνει εκ νέου έκκληση στην κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και να εντάξει στη λίστα των πρώτων εμβολιασμών, τους εργαζόμενους σε εργοστάσια κρέατος.

Όπως επισημαίνει ο Νικ Άλεν, διευθύνων σύμβουλος της BMPA: «Από τη φύση της η επεξεργασία τροφίμων εξελίσσεται σε περιβάλλον χαμηλών θερμοκρασιών, πράγμα που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για να αντιμετωπιστεί. Επιπλέον, επειδή πολλές εγκαταστάσεις κρέατος βρίσκονται σε αγροτικές τοποθεσίες, οι εργαζόμενοι συχνά συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι και μετακινούνται κατά ομάδες σε οχήματα. Αυτοί οι δύο παράγοντες που κάποτε ήταν απλώς ένα μέρος της εργασίας, σήμερα συνιστούν πλέον μια σημαντική πρόκληση και παράγοντα κινδύνου».

Με πιθανό τον κίνδυνο να προκληθούν προβλήματα στις εμπορικές συναλλαγές με το νέο καθεστώς του Brexit από την 1η Ιανουαρίου, δεν πρέπει να τεθεί σε διακινδύνευση η εγχώρια βρετανική παραγωγή εξαιτίας νέων διακοπών λειτουργίας που σχετίζονται με την COVID-19, λέει ο Άλεν, και καταλήγει: «Επομένως, καλούμε την κυβέρνηση να επεκτείνει τους καταλόγους προτεραιότητας για εμβολιασμό ώστε να συμπεριλάβει και τους εργάτες των εγκαταστάσεων κρέατος. Αυτό θα παράσχει την απαραίτητη προστασία σε αυτήν την ομάδα ανθρώπων και στις κοινότητες στις οποίες ζουν, και θα διασφαλίσει ότι η εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά».

29 December 2020
Banner
Banner