Αυτόματος… κρεοπώλης στο Παρίσι

10 February 2016

Αυτόματος… κρεοπώλης στο Παρίσι

Στη χώρα μας το είδαμε να συμβαίνει με το γάλα, όταν το αυτόματο μηχάνημα πώλησης γάλακτος έκανε την εμφάνισή του σε δρόμους αρχικά της Κεντρικής Ελλάδας, για να επεκταθεί στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα. Τώρα, ένα νέο δρόμο προς τον καταναλωτή φιλοδοξεί να ανοίξει και για το κρέας η καινούργια ιδέα που φιλοξενεί η Πόλη του Φωτός. Στο Παρίσι, όποιος θέλει πλέον, και όποια ώρα θέλει, μπορεί να βρει και να αγοράσει μπριζόλες, λουκάνικα και άλλα προϊόντα κρεοπωλείου, χάρη σε έναν αυτόματο πωλητή που είναι εγκατεστημένος σε δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας. Από την περασμένη εβδομάδα, έξω από το κρεοπωλείο L’ Ami Txulette, στο 11ο Διαμέρισμα του Παρισιού, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν εγκαταστήσει ένα μηχάνημα πώλησης κρέατος.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το μηχάνημα πουλάει κρέας σε τιμές αγοράς και δέχεται είτε μετρητά είτε πιστωτική κάρτα.

Ο συγκεκριμένος αυτόματος πωλητής, που κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ, έχει διχάσει τους καταναλωτές. Άλλοι το θεωρούν εξαιρετική ιδέα, χρήσιμη και βολική, άλλοι δηλώνουν ότι είναι μια πολύ κακή επιλογή να πρέπει «να φας το μυστηριώδες κρέας ενός μηχανήματος». Ο κρεοπώλης πάντως που το εγκατέστησε δηλώνει ότι «το μηχάνημα προσφέρει μια επιλογή των προϊόντων μας τα οποία εμείς προετοιμάζουμε και βακουμάρουμε στο κατάστημα», αλλά και ότι «θέλαμε να προσφέρουμε μια επιπρόσθετη υπηρεσία για τις ώρες που το κατάστημα είναι κλειστό». Άλλοι κρεοπώλες ωστόσο αντιτίθενται στην ιδέα γιατί «αυτά τα μηχανήματα αποτρέπουν τον καταναλωτή από το να μπαίνει στο κατάστημα».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο μηχάνημα, αν και είναι πρωτοποριακή ιδέα για τα καταναλωτικά ήθη των αγοραστών κρέατος στο Παρίσι, δεν είναι το πρώτο που εμφανίζεται στη Γαλλία. Τον τελευταίο καιρό έχουν εγκατασταθεί άλλα τέσσερα τέτοια μηχανήματα αυτόματης πώλησης διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και είναι μια ιδέα που μάλλον ήρθε από τη Γερμανία (από όπου και η παραπάνω φωτογραφία), όπου δημοσιεύματα αναφέρουν ότι λειτουργούν περί τους 500 τέτοιους αυτόματους πωλητές.

Με πληροφορίες από: globalmeatnews.com και telegraph.co.uk

10 February 2016
Banner
Banner