Αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω… POS καταγγέλλει η ΠΟΚΚ

07 September 2016

Αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω… POS καταγγέλλει η ΠΟΚΚ

Στις πρακτικές εκπτώσεων μέσω καρτών και POS αναφέρεται επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών – ΠΟΚΚ, στη ΓΣΕΒΕΕ και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Στην επιστολή ζητείται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για τη χρήση ασφαλιστικών μέτρων.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή:

«Την τελευταία περίοδο βιώνουμε την ολοένα αυξανόμενη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η οποία οφείλεται τόσο στην εκτεταμένη οικονομική κρίση, όσο και στις πρακτικές των τραπεζών και των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων.

Οι προσφορές που κάνουν οι μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, στηρίζονται κυρίως στις τράπεζες και στις προσφορές που παίρνουν από αυτές, για τις αγορές μέσω κάρτας από τα μηχανήματα POS.

Αυτόματα δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών και σούπερ μάρκετ, από αυτούς που δυστυχώς έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί από τα δικά μας χρήματα, δηλαδή τις τράπεζες.

Αυτή η πολιτική που ακολουθούν οι αλυσίδες των μάρκετ, οι πολυεθνικές κλπ., έχουν κλείσει 3.500 παντοπωλεία και πόσα ακόμα μανάβικα, κρεοπωλεία, είδη ρουχισμού κ.ά. αφαιρώντας έτσι από την ελληνική οικονομία αρκετά δισεκατομμύρια τζίρο τον χρόνο. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ξανασυμβούν γεγονότα όπως π.χ. του Μαρινόπουλου, παίζοντας με τις ισορροπίες της ελληνικής οικονομίας (προμηθευτές, προσωπικό κλπ.).

Επειδή το θέμα δεν είναι μόνο κλαδικό, αλλά αφορά όλους τους επαγγελματίες, παρακαλούμε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη νομική πλευρά του θέματος (ασφαλιστικά μέτρα;) στο οποίο μπορούμε να στηριχτούμε, ώστε να αντιδράσουμε όλοι οι επαγγελματίες ενωμένοι. Όλοι μαζί μπορούμε».

07 September 2016
Banner
Banner