Αραχωβίτης-Τελιγιορίδου: Ευκαιριακά και ψηφοθηρικά αντιμετωπίζει τους αγρότες η κυβέρνηση

22 February 2021

Αραχωβίτης-Τελιγιορίδου: Ευκαιριακά και ψηφοθηρικά αντιμετωπίζει τους αγρότες η κυβέρνηση

Για πολιτικάντικο λόγο και διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ο Σταύρος Αραχωβίτης και η Ολυμπία Τελιγιορίδου, τομεάρχης και αν. τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή, η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου για τα ιστορικά δικαιώματα και την εσωτερική σύγκλιση.

«Διατηρούν τις αδικίες απέναντι στους νέους αγρότες αναφορικά με τα δικαιώματα (αδικίες που οι ίδιοι επέβαλλαν το 2014) και αυτό το βαφτίζουν “ουσιαστικότερη στήριξη των νέων” και  “δικαιότερη κατανομή δικαιωμάτων μεταξύ των παλαιότερων και της νέας γενιάς”, ενώ  την απραξία και την κωλυσιεργία τους, την ονομάζουν  “τομές και μεταρρυθμίσεις”» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι πρώην υπουργός και υφυπουργός ΑΑ&Τ.

Στη δήλωσή τους σημειώνουν επιπλέον με μια δόση ειρωνείας: «Θέλανε να ολοκληρώσουν“τη σύγκλιση των ιστορικών δικαιωμάτων, άμεσα, γρήγορα, ουσιαστικά, προς όφελος της νέας γενιάς των αγροτών μας” αλλά δυστυχώς δεν πρόκαναν γιατί υπήρχε “το ασφυκτικό περιθώριο υποβολής των προτάσεών μας μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, και η ανάγκη πρότερης προεργασίας”».

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν:

«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και εκθέτουν το “επιτελικό κράτος”:

  • Πότε ανακάλυψαν ότι η χώρα έπρεπε να υποβάλει την πρόταση έως 19 Φεβρουαρίου;
  • Τι ενέργειες είχε κάνει ο μέχρι πρότινος Υπουργός για το θέμα αυτό; Δεν ήταν αυτός που στις αρχές Οκτώβρη δήλωνε ότι ο κύκλος των ιστορικών δικαιωμάτων πρέπει να κλείσει;
  • Υπάρχει εκτίμηση των επιπτώσεων των σεναρίων επιλογής;
  • Υπάρχει πρόβλεψη για τους πραγματικούς παραγωγούς ώστε να συνεχίσουν να παράγουν;
  • Υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να εισέλθουν στο επάγγελμα;

Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση και ενδεικτικά του τρόπου που αντιμετωπίζει τους αγρότες: ευκαιριακά και ψηφοθηρικά.

Προφανώς, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤκαι η κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή, προτίμησε να ξεφύγει από τις ευθύνες της, σπρώχνοντας την επίλυση του ζητήματος στην επόμενη κυβέρνηση.

Ευχαρίστως δεχόμαστε την πρόκληση και διαβεβαιώνουμε τον αγροτικό κόσμο ότι σύντομα, ως κυβέρνηση, θα δώσουμε λύση στο ζήτημα, στην κατεύθυνση δικαιότερης ανακατανομής των άμεσων ενισχύσεων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

22 February 2021
Banner