Aποστόλου – Σγουρίδης η νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

28 January 2015

Aποστόλου – Σγουρίδης η νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Με ένα σχήμα στο οποίο θα υπάρχουν τέσσερα υπερυπουργεία ορκίστηκε στις 27 Ιανουαρίου η νέα κυβέρνηση. Οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα υπάγονται πλέον στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο οποίο υπάγονται ακόμα οι αρμοδιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Νέα υπερυπουργεία είναι ακόμη τα εξής: Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Υπουργείο Εσωτερικών όπου συγχωνεύονται και τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.
Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βαγγέλης Αποστόλου και υφυπουργός ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Ο Βαγγέλης Αποστόλου (φωτογραφία επάνω) είναι βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ. Σπούδασε Δασολογία. Τα τελευταία χρόνια ήταν συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

sgouridis

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης έχει χρηματίσει 20 χρόνια βουλευτής (εκλεγόταν με το ΠΑΣΟΚ), τα 11 από τα οποία ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής. Κατάγεται από την Ξάνθη και είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Στις τελευταίες εκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

28 January 2015
Banner
Banner