Απώλεια 20€ ανά χοίρο για τους Βρετανούς παραγωγούς

26 May 2016

Απώλεια 20€ ανά χοίρο για τους Βρετανούς παραγωγούς

Πολύ κακές επιδόσεις για τη βρετανική βιομηχανία χοιρινού ανακοίνωσε ένας από τους επικεφαλής του βρετανικού οργανισμού AHDB. Μιλώντας στο άνοιγμα της έκθεσης Pig & Poultry Fair 2016 ο διευθυντής στρατηγικής του οργανισμού Mick Sloyan, έκανε σύγκριση των τιμών που υπήρχαν στην προηγούμενη διοργάνωση με αυτές που επικρατούν σήμερα στη Βρετανία: ενώ το 2004 η μέση τιμή ήταν 2,08€ / kg και το σιτάρι κόστιζε 201€ / τόνο, τώρα η μέση τιμή έχει πέσει στο 1,44€ / kg, αν και το σιτάρι ανέρχεται σε περίπου 139€ / τόνο.

Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί χάνουν κατά μέσο όρο περίπου 20€ ανά χοίρο. Ορισμένοι παραγωγοί έχουν ήδη εγκαταλείψει, προβληματίζοντας τις οργανώσεις τους για το πώς μπορεί να αναστραφεί το κλίμα. Μια καμπάνια που έτρεξε στη βρετανική τηλεόραση κρίνεται πολύ επιτυχημένη, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις βελτίωσε τις πωλήσεις κατά 25% και άλλαξε τη στάση των καταναλωτών απέναντι στο χοιρινό κρέας.

Η αύξηση των εξαγωγών κυρίως στην Κίνα, όπου τα αυτιά των χοίρων πωλούνται προς 3,42€ το κιλό είναι επίσης μια ελπιδοφόρα κατάσταση.

26 May 2016
Banner
Banner