Απόφαση ρυθμίζει την παροχή πληροφοριών για ουσίες σε μη προσυσκευασμένα τρόφιμα

05 March 2019

Απόφαση ρυθμίζει την παροχή πληροφοριών για ουσίες σε μη προσυσκευασμένα τρόφιμα

Τα θέματα της παροχής πληροφοριών σχετικά με την παρουσία ουσιών ή προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες σε μη προσυσκευασμένα τρόφιμα, ρυθμίζει Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν ο υπουργός ΥΠΑΑΤ Στ. Αραχωβίτης και η υφυπουργός Ολ. Τελιγιορίδου.

Οι διατάξεις της Απόφασης ισχύουν: α) για τα τρόφιμα που διατίθενται μη προσυσκευασμένα στον τελικό καταναλωτή, β) για τα τρόφιμα τα οποία προορίζονται να παραδοθούν μη προσυσκευασμένα στις μονάδες ομαδικής εστίασης και στις επιχειρήσεις που παρασκευάζουν και πωλούν λιανικώς ή πωλούν λιανικώς, για να διατεθούν ως μη προσυσκευασμένα στον τελικό καταναλωτή, γ) για τα τρόφιμα που διατίθενται προς πώληση μη προσυσκευασμένα με επικοινωνία εξ αποστάσεως.

Η Απόφαση αφορά το σύνολο των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων και όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας εφόσον οι δραστηριότητές τους συνδέονται με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές και τα τρόφιμα ή συστατικά τροφίμων που παράγουν, διακινούν κλπ., προορίζονται για διάθεση σε: (i) μονάδες ομαδικής εστίασης, (ii) επιχειρήσεις που παρασκευάζουν και πωλούν λιανικώς όπως ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, παγωτοπωλεία κ.α. και (iii) επιχειρήσεις που πωλούν λιανικώς όπως υπεραγορές, παντοπωλεία, λαϊκές αγορές κ.α.

Δείτε εδώ την Υπουργική Απόφαση.

05 March 2019
Banner