Απεργούν οι γεωτεχνικοί στις 11/12 για την αλλαγή στη μισθοδοσία

08 December 2015

Απεργούν οι γεωτεχνικοί στις 11/12 για την αλλαγή στη μισθοδοσία

Απεργούν οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για την μεταφορά της μισθοδοσίας τους στις αιρετές Περιφέρειες. Η Ομοσπονδία των γεωτεχνικών (ΠΟΓΕΔΥ) σε συνεργασία με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητά να παραμείνει η μισθοδοσία τους στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ:
«Η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε απόλυτη συμπόρευση και υποταγή στις υποδείξεις της τρόικας ή κατά την αριστερή αργκό «θεσμών», έχει στοχοποιήσει σε κάθε επίπεδο τους εργαζόμενους.
Στα πλαίσια αυτά στόχο των νεομνημονιακών αποτελεί και η μισθοδοσία των Γεωτεχνικών στις Αιρετές Περιφέρειες. Η κυβέρνηση, δια του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, με μεταμεσονύκτια τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή κατά την συζήτηση για την «νομιμοποίηση» πλήθους Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, συνήθη αντιδημοκρατική τακτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, πέρασε την καταβολή της μισθοδοσίας των υπηρετούντων Γεωτεχνικών στις Περιφέρειες από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως άλλωστε γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στους προϋπολογισμούς των Περιφερειών.
Βέβαια ο εύκολος τρόπος με τον οποίο εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές για να πείσουν τα μνημονιακά αφεντικά ότι μειώνουν τον στενό πυρήνα του δημοσίου, γίνεται χωρίς να μεταφέρονται επαρκείς πόροι και αγνοώντας το γεγονός ότι οι Περιφέρειες λειτουργούν από το καλοκαίρι του 2015 με δεσμευμένα τα αποθεματικά τους τα οποία οι κυβερνώντες οδήγησαν στην μαύρη τρύπα του χρέους. Ταυτόχρονα και στα πλαίσια των δημοκρατικών ευαισθησιών τους επιλέγουν να αγνοήσουν τη βούληση των εργαζομένων, ότι οι μισθοί πρέπει να καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνον από αυτόν. Επιπλέον και θέλοντας να εμπαίξουν ακόμη περισσότερο τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους διαδίδουν μέσω του Υπουργού Εσωτερικών, ότι με την αλλαγή αυτή στη μισθοδοσία μας «θα μπει τάξη», λες και μέχρι τώρα υπήρχε αταξία στην μισθοδοσία των εργαζομένων στις Περιφέρειες. Αλήθεια γιατί δεν παραδέχονται την έλλειψη κάθε πολιτικής βούλησης εκ μέρους τους για την κατάργηση διατάξεων των προηγουμένων μνημονιακών κυβερνήσεων τις οποίες ως αντιπολίτευση κατέκριναν και καταψήφιζαν;
Ως εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε οι μισθοί μας και οι οικογένειές μας να μείνουν στον αέρα προκειμένου οι κυβερνώντες να αποδείξουν στα μνημονιακά αφεντικά τους ότι είναι καλά παιδιά και να κερδίσουν λίγο παραπάνω χρόνο στις γλυκές καρέκλες της εξουσίας. Δεν θα δεχτούμε καμία αλλαγή στην καταβολή της μισθοδοσίας μας και δεν θα επιτρέψουμε τη δέσμευσή της από τρίτους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΦΟΥ ΆΛΛΩΣΤΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ.
Συνάδελφισσες, Συνάδελφοι,
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου η ΠΟΓΕΔΥ, έχει προκηρύξει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για τους Γεωτεχνικούς του Δημοσίου, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 12:00.
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Στα πλαίσια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων η ΠΟΓΕΔΥ μαζί με τα πρωτοβάθμια Σωματεία της και τα Περιφερειακά τους Συμβούλια, σε συμπόρευση με την ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ και την ΕΝ.ΠΕ., εφ’ όσον η κυβέρνηση δεν καταργήσει την απαράδεκτη τροπολογία θα εξετάσουμε την προκήρυξη απεργίας-αποχής από όλα τα προγράμματα και καθήκοντα των Υπουργείων που ασκούν οι Γεωτεχνικοί των Περιφερειών».

08 December 2015
Banner
Banner