Απαλλαγή αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για τα εισοδήματα του 2020

12 April 2021

Απαλλαγή αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για τα εισοδήματα του 2020

Η ανάπτυξη για τη χώρα μας την επομένη της πανδημίας θα έλθει από την ελληνική περιφέρεια τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά, ανακοινώνοντας και για το φορολογικό έτος 2020 την απαλλαγή για αγρότες και αλιείς της υποχρέωσης καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

«Η κυβέρνηση στηρίζει τους Έλληνες αγρότες με όποιον τρόπο μπορεί. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια. Αν θέλουμε να πάμε στο επόμενο στάδιο μετά την πανδημία, η ανάπτυξη θα έλθει μέσα από την περιφέρεια. Και ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης ελπίζω -και γι’ αυτό δουλεύουμε- να είναι η αγροτική μας οικονομία», είπε ο κ. Λιβανός.

Στη λογική αυτή κινούμενη η κυβέρνηση προχωρεί στην καταβολή αποζημιώσεων για εισοδήματα που χάνονται λόγω της πανδημίας στους αγρότες. Όπως τόνισε ο κ. Λιβανός το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει στους αγρότες πάνω από 470 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 186 είναι από επιστρεπτέες προκαταβολές και τα υπόλοιπα είναι άμεσες ενισχύσεις σε ομάδες αγροτών σε όλη την Ελλάδα.  «Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά αιτήματα. Προσπαθούμε μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο να διασφαλίσουμε ότι το κοινωνικό δίχτυ θα απλωθεί όλο και περισσότερο».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λιβανός έχει εισηγηθεί τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην κονσερβοποιία λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα, αφού πρόκειται για μια σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που εξαντλείται σε ένα δίμηνο, ενώ οι εργαζόμενοι εργάζονται σε κλειστούς χώρους.

12 April 2021
Banner
Banner