Απαξιωτικές συμπεριφορές σε βάρος Γεωτεχνικών του Δημοσίου καταγγέλλει η ΠΟΓΕΔΥ

26 October 2017

Απαξιωτικές συμπεριφορές σε βάρος Γεωτεχνικών του Δημοσίου καταγγέλλει η ΠΟΓΕΔΥ

Νέο περιστατικό εις βάρος μελών της καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ). Το περιστατικό αφορά απειλές και ύβρεις που εκτόξευσε ιδιώτης-επαγγελματίας γεωπόνος εναντίον υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και έχει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ, και πολιτικές προεκτάσεις.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

«Δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες να ασχοληθούμε και να καταγγείλουμε απαράδεκτες συμπεριφορές και περιστατικά που λαμβάνουν χώρα εις βάρος υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας (Δ.Α.Ο.Α) της Μ.Ε Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στις 12/10/2017 σε γραφείο της Δ.Α.Ο.Α και ενώπιων τριών υπαλλήλων (δύο μόνιμων συναδέλφων Γεωτεχνικών- ενός Γεωπόνου και ενός Δασολόγου - μελών της ομοσπονδίας μας και ενός φοιτητή ΤΕΙ Τεχν. Γεωπονίας για εξάμηνη πρακτική άσκηση), αλλά και ενός πολίτη ( κτηνοτρόφου) που ενημερωνόταν για υπόθεσή του, εισήλθε ιδιώτης επαγγελματίας Γεωπόνος προκειμένου να ασχοληθεί με υπόθεση πελάτη του. Η υπόθεση αφορούσε τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για αίτημα τροποποίησης Άδειας Εγκατάστασης κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης. Ο συγκεκριμένος ιδιώτης προσκόμισε έγγραφο άσχετο με αυτά που εκκρεμούσαν και όταν αυτό του επισημάνθηκε από τον αρμόδιο παριστάμενο υπάλληλο αυτός, σε έξαλλη κατάσταση και ωρυόμενος, εξύβρισε τους συναδέλφους χρησιμοποιώντας αγοραίες και χυδαίες εκφράσεις που δύσκολα μπορεί να αποτυπωθούν σε δημόσιο έγγραφο.

Συνεχίζοντας την απρεπή και σκαιώδη συμπεριφορά του, αποχώρησε από το γραφείο και κατευθύνθηκε σε άλλο γραφείο στο οποίο διέβαλλε τον ένα εκ των δύο συναδέλφων Γεωτεχνικών και τον αποκάλεσε παρουσία υπαλλήλων της Δ/νσης «εισαγγελέα των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων» και ότι «μόνο προβλήματα δημιουργεί» καθώς και «δεν βοηθάει καθόλου». Ο συγκεκριμένος ιδιώτης επαγγελματίας Γεωπόνος - ΄΄συνάδελφος΄΄ μας δυστυχώς στην επιστήμη - διαβάλλει διαρκώς σε δημόσιους χώρους και σε κτηνοτρόφους τους συναδέλφους της Δ.Α.Ο.Α που ασχολούνται με την έκδοση των αδειών εγκατάστασης (ποιμνιοστάσια, βουστάσια, κλπ) και κατ΄ επανάληψη δημιουργεί προβλήματα.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης επαγγελματίας είναι γνωστό και σημαίνων πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (υποψήφιος βουλευτής β΄ Θεσσαλονίκης) και είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Πρόεδρος (αποχώρησε τον περασμένο Απρίλιο) σε μεγάλη κρατικών συμφερόντων εταιρεία του πρωτογενούς τομέα (ΕΒΖ).

 Κύριε Περιφερειάρχη

Κυρία & Κύριε Αντιπεριφερειάρχη

Η ΠΟΓΕΔΥ καταγγέλλει την σκαιώδη και υβριστική συμπεριφορά του προαναφερόμενου επαγγελματία και πολιτικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης απέναντι σε εργαζομένους. Παράλληλα δηλώνουμε ότι τόσο οι συγκεκριμένοι θιγόμενοι συνάδελφοι όσο και οι υπόλοιποι ανά την Ελλάδα συνάδελφοι που εκτελούν τα καθήκοντά τους ενσυνείδητα και απρόσκοπτα στα πλαίσια της Εθνικής Νομοθεσίας, έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας, ώστε παρ΄ όλες τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικά να μεριμνούν για τη σωστή κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον χωρίς να υποκύπτουν σε κανένα ιδιωτικό συμφέρον και σε καμία κομματική σκοπιμότητα. Δεν θα ανεχθούμε απαξιωτικές συμπεριφορές και μεθοδεύσεις σε βάρος των Γεωτεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων και θα προασπίσουμε τα συμφέροντα αυτών με κάθε νόμιμο τρόπο.

Τελειώνοντας, σας καλούμε ως Πολιτική Ηγεσία να εκφράσετε άμεσα και με δημόσια τοποθέτησή σας την στήριξη στα θιγόμενα στελέχη της υπηρεσίας σας και να τους παρέχετε οποιαδήποτε νομική ή άλλη προστασία παραστεί ανάγκη, θωρακίζοντας το καλός εννοούμενο δημόσιο συμφέρον».

26 October 2017
Banner
Banner