Αντίθετοι αγρότες-κτηνοτρόφοι στο νέο ασφαλιστικό

15 January 2016

Αντίθετοι αγρότες-κτηνοτρόφοι στο νέο ασφαλιστικό

Μεγάλη σύσκεψη αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 14/1/2016, στη Θεσσαλονίκη. Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής  των φορέων των αγροτο-κτηνοτρόφων και αλιέων της Ελλάδας και είχε μεγάλη συμμετοχή 1000 και πλέον ατόμων.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσαν συμφωνήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έθεσε σε διαβούλευση η Κυβέρνηση, όσον αφορά τουλάχιστον τους αγροτο-κτηνοτρόφους και αλιείς για την κατάργηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό τους.
  • Ζητάμε τη διατήρηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό των αγροτών, αφού απεμπλακεί από την ευθύνη παροχής σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερηλίκους και μελετηθεί η αναμόρφωσή του, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του.
  • Επιμένουμε στα αιτήματα που είχαμε παραδώσει στην Κυβέρνηση μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στην Αθήνα στις 18/11/2015 (φορολογικό, ρύθμιση χρεών, απόδοση επιδοτήσεων κ.λ.π.), όπως και στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την  ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας.

Συμφωνήσαμε ακόμη να επιδιωχθούν συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων κοινωνικών στρωμάτων  και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  για ενημέρωση και πιθανό συντονισμό του αγώνα.

Τέλος αποφασίσαμε από αύριο Παρασκευή 15/1/2016 να ξεκινήσουν οι προεργασίες για κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στις 20/1/2016 ημέρα Τετάρτη όλοι οι αγροτο-κτηνοτρόφοι και αλιείς βγαίνουν στους δρόμους συντεταγμένα με απόφαση των Οργανώσεών τους, με κλιμάκωση στις 28/1/2016 στη Θεσσαλονίκη.

Δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα προκειμένου να αντιταχθούμε στο ξεκλήρισμά μας, αν η Κυβέρνηση επιμείνει στα μέτρα που μας αφανίζουν.

15 January 2016
Banner