Αντίθεση ΠΟΓΕΔΥ στην τροπολογία Λιβανού για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωπόνων

25 November 2021

Αντίθεση ΠΟΓΕΔΥ στην τροπολογία Λιβανού για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωπόνων

Για «αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων Κολεγίων από την πίσω πόρτα» κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ η Ομοσπονδία των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός ΥΠΑΑΤ για την επέκταση της δυνατότητας άσκησης του επαγγέλματος του Γεωπόνου.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΓΕΔΥ επισημαίνει ότι με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του Γεωπόνου σε κατόχους σχετικών βεβαιώσεων επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν.

Η Ομοσπονδία έχει εκφράσει και παλαιότερα την αντίθεσή της στην προβλεπόμενη στο Π.Δ. 38/2010 διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας αλλοδαπών τίτλων σπουδών, κι έχει καταγγείλει «ότι η εν λόγω διαδικασία στερείται ακαδημαϊκών εχεγγύων και αποτελεί απλώς μία «εφεύρεση», που βρίσκεται μάλιστα εκτός του σχετικού κοινοτικού πλαισίου, για την αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν τα ελληνικά Κολέγια μέσω ξένων Πανεπιστημίων».

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία, υπογραμμίζοντας:

«Δεδομένου ότι, με τον τρόπο αυτό δίνεται πλέον η δυνατότητα σε κατόχους τίτλων σπουδών τριετούς διάρκειας να ασκούν επαγγελματικές δραστηριότητες που σήμερα, σύμφωνα με τον Νόμο, ασκούνται από κατόχους τίτλων σπουδών πενταετούς διάρκειας και μάλιστα επιπέδου integrated master και επιπλέον, δραστηριότητες που άπτονται θεμάτων Δημόσιας υγείας, ασφάλειας τροφίμων και προστασίας του περιβάλλοντος, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη.

Εάν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη αυτό σημαίνει ότι ο Υπουργός ενδιαφέρεται για τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων και αγνοεί το δίκαιο των πολλών. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε «ιππόδρομος» και δεν θα αφήσουμε ποτέ τον παραγωγικό πρωτογενή τομέα και τους Γεωτεχνικούς έρμαια των ελάχιστων κρατικοδίαιτων οικονομικών συμφερόντων».

25 November 2021
Banner
Banner