“Ανέβηκε” η πλατφόρμα καταχώρισης αποθεμάτων κρέατος αιγοπροβάτων

06 April 2020

“Ανέβηκε” η πλατφόρμα καταχώρισης αποθεμάτων κρέατος αιγοπροβάτων

"Ανέβηκε" στις 6/4 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η πλατφόρμα καταχώρισης των αποθεμάτων νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος, αλλά και αυγών, την οποία νομοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του meatnews.gr εδώ).

Σύμφωνα με το σχετικό νόμο στην πλατφόρμα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν στοιχεία αποθεμάτων "επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης προϊόντων κρέατος αιγοπροβάτων (νωπών και κετεψυγμένων)" (Ν. 4682/2020, άρθρο 6, παρ.4).

Όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις υποβάλλουν τα εξής:

α) την ποσότητα των αποθεμάτων, σε κιλά για τα νωπά και κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος αιγοπροβάτων και σε τεμάχια για τα αυγά,
β) την τοποθεσία αποθήκευσης των αποθεμάτων και, ιδίως, τη διεύθυνση και τον ταχυδρομικό κώδικα,
γ) τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης και, ιδίως, την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο, την έδρα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπροσώπου της.

Τα στοιχεία αυτά επικαιροποιούνται κάθε τρεις μέρες.  

Τυπικά από τις 6.4.2020 είναι υποχρεωμένοι όλοι όσοι αναφέρονται παραπάνω να καταχωρίσουν στοιχεία αποθεμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική δήλωση μπορεί να γίνει εμπρόθεσμα μέχρι και την Τετάρτη 8.4.2020

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται στην διεύθυνση: https://antiseptics-suppliers.businessportal.gr/authentication

Η εικόνα της σελίδας φαίνεται παρακάτω:

06 April 2020
Banner
Banner