Αναζητώντας δρόμους προώθησης ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων στο Κατάρ

13 January 2022

Αναζητώντας δρόμους προώθησης ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων στο Κατάρ

Τις προοπτικές που διανοίγονται για αύξηση του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων προς το Κατάρ, συζήτησαν ο πρέσβυς του Κατάρ στην Ελλάδα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες 12/1/22 επιβεβαιώθηκε η κοινή θέληση για ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στον αγροδιατροφικό τομέα, με τη δημιουργία και εκμετάλλευση επενδυτικών ευκαιριών. Ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε πτυχές του στρατηγικού σχεδίου δράσης για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα με συζήτηση παραδειγμάτων μελλοντικής συνεργασίας.

Ο πρέσβυς του Κατάρ Waleed Mohammed Hassan Ahmad Al Emadi εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική διατροφή. Δεσμεύθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα θα εργαστεί για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και ιδίως για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στο Κατάρ, τόσο μέσω παραδοσιακών εμπορικών οδών όσο και μέσω νέων καινοτόμων δράσεων.

Υπό το φως των ανωτέρω συμφωνήθηκε να εξετασθεί η προοπτική σύναψης ενός μνημονίου κατανόησης μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Ελλάδος-Κατάρ με σκοπό την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων.

13 January 2022
Banner
Banner