Αναθεώρηση στις συνδεδεμένες ενισχύσεις μετά τις παρατηρήσεις της Κομισιόν

05 May 2022

Αναθεώρηση στις συνδεδεμένες ενισχύσεις μετά τις παρατηρήσεις της Κομισιόν

«Αναγνωρίζουμε την ορθότητα του σχολίου της Κομισιόν και η Ελλάδα θα αναθεωρήσει την προσέγγιση όσον αφορά στο μέτρο των συνδεδεμένων ενισχύσεων, τόσο σε επίπεδο προϊόντων-κλάδων, όσο και στο ύψος της ενίσχυσης». Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις παρατηρήσεις της Κομισιόν επί του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ 2023-2027 που έχει καταθέσει η χώρα μας. Επί της ουσίας ξεκινά μια ριζική αναθεώρηση τόσο του αριθμού των συνδεδεμένων ενισχύσεων, όσο των τομέων που θα ενισχυθούν. Από την πρώτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης συνάγεται ότι θα υπάρξει στήριξη «στρατηγικής σημασίας γεωργικών τομέων και ιδίως της κτηνοτροφίας».

Όπως επισήμως ανακοινώνεται, το ΥΠΑΑΤ επανεκκινεί την προβλεπόμενη διαδικασία διαβουλεύσεων με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε τεχνικό επίπεδο, το οποίο παραπέμπει σε καθυστέρηση έγκρισης του Στρατηγικού Σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ για αρκετούς μήνες.

Οι παρατηρήσεις της Ευρ. Επιτροπής επί του ΣΣ ΚΑΠ βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ, μαζί με την απάντηση της χώρας μας:

Παρατηρήσεις της Ευρ. Επιτροπής για το ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 που υπέβαλε η Ελλάδα

Αρχική αντίδραση της Ελλάδας στις παρατηρήσεις της ΕΕ

05 May 2022
Banner
Banner