Αναμένεται να ανοίξει σήμερα η πλατφόρμα για την “επιστρεπτέα προκαταβολή” – upd

03 April 2020

Αναμένεται να ανοίξει σήμερα η πλατφόρμα για την “επιστρεπτέα προκαταβολή” – upd

Αναμένεται να ανοίξει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων δικαιούχων για την "επιστρεπτέα προκαταβολή". Θα λειτουργήσει στο ΤAXISnet και η είσοδος θα γίνεται με τους κωδικους πρόσβασης που έχουν οι φορολογούμενοι. Η εφαρμογή ονομάζεται «myBusinessSupport». Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται μέχρι τις 10 Απριλίου.

Όπως έχει ήδη ενημερώσει το meatnews.gr (δείτε εδώ) η επιστρεπτέα προκαταβολή αφορά όλους τους κλάδους και συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους. Για την υποβολή αίτησης δεν είναι προϋπόθεση η υπαγωγή σε κάποιους από τους ΚΑΔ που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων και άλλων ενισχύσεων προς τις πληττόμενες επιχιερήσεις.

Η επιχείρηση που υποβάλει αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσει στοιχεία του τζίρου της για το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς και τα στοιχεία του προηγούμενου 9μήνου (από τον Απρίλιο του 2019΄μέχρι τον Δεκέμβριο 2019). Κάτι που έχει... αναστατώσει τους φοροτεχνικούς, αφού θα πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να εισαχθούν στοιχεία, τα οποία δεν έχουν υποβληθεί ακόμα, ενώ για πολλές επιχειρήσεις στα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου δεν έχουν αποτυπωθεί οι πραγματικές επιπτώσεις από την πτώση δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε μόλις σήμερα, "Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η διαδικασία αίτησης και χορήγησης της ενίσχυσης, ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής της εν όλω ή εν μέρει, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια θα καθοριστούν με όμοια απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων της παρούσης".

Νεώτερη ενημέρωση 3/4/2020, 17.00:

Η πλατφόρμα πλέον λειτουργεί στη διεύθυνση: https://www.aade.gr/mybusinesssupport

03 April 2020
Banner
Banner