Αναξιοποίητες οι δυνατότητες που μας ανοίγει το… μαύρο χρυσάφι της χοιροτροφίας

22 March 2017

Αναξιοποίητες οι δυνατότητες που μας ανοίγει το… μαύρο χρυσάφι της χοιροτροφίας

Μπορεί το ενδιαφέρον των ξένων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και εμπορία κρεάτων, όπως και στο λιανεμπόριο, να καταγράφεται έντονο για τον ελληνικό μαύρο χοίρο, ωστόσο "με τις ποσότητες που έχουμε στη χώρα μας, δυστυχώς δεν μπορούμε να ευνοηθούμε από το μαύρο χρυσάφι της χοιροτροφίας", όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της "Φάρμας Φωτιάδη", Νίκος Φωτιάδης.

"Στην Ελλάδα πάσχουμε από πολιτιστικό αυτισμό, ενώ έννοιες όπως συνεργατισμός και συναντίληψη λείπουν από το λεξιλόγιο της μεγαλύτερης μερίδας των Ελλήνων. Ως αποτέλεσμα, μπορεί η χώρα να αποτελεί το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου, όμως παραμένουν αναξιοποίητες οι τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν σε διάφορα πεδία" τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας όμως ότι "το μαύρο γουρούνι του Δία θα βρει τον δρόμο του, αφού έχουμε περισσή υπομονή και επιμονή".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φωτιάδης επισήμανε: "ναι, συνεχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τον ελληνικό μαύρο χοίρο Βέλγοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και εμπορία κρεάτων, όπως και στο λιανεμπόριο. Μάλιστα έχουμε και συνεργασία μαζί τους, αφού τους στέλνουμε κάποιες ποσότητες. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί, αλλά και Γερμανοί, Βρετανοί και Ολλανδοί".

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

22 March 2017
Banner
Banner