Ανακοίνωση των κρεοπωλών της Ξάνθης προς τους καταναλωτές

24 March 2015

Ανακοίνωση των κρεοπωλών της Ξάνθης προς τους καταναλωτές

Μια κατατοπιστική ανακοίνωση για τα αμνοερίφια ενόψει της αγοράς του Πάσχα εξέδωσε το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης, με την οποία ενημερώνει τους καταναλωτές για τα αμνοερίφια "μακράς διάρκειας" και τις τιμές που πωλούνται στα καταστήματα, σε ένα νομό και μια περιοχή με μεγάλη και ποιοτική παραγωγή. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης νιώθοντας την ανάγκη και την υποχρέωση από τον θεσμικό του ρόλο, να σας ενημερώσει, αλλά ταυτοχρόνως και να σας προστατέψει από τυχόν παραπλάνηση με το πρόσχημα της χαμηλής τιμής, είτε μέσω έντυπων διαφημιστικών φυλλαδίων, είτε μέσω των τηλεοράσεων για "αμνοερίφια" ενόψει των εορτών του Πάσχα με τον τίτλο νωπό ελληνικό, ή φρέσκο, ή του χασάπη ή και άλλα διάφορα τεχνάσματα με μοναδικό γνώμονα και κριτίριο στην χρήση των όρων αυτών, ως κράχτη για την αγορά άλλων προιόντων. Οι τιμές που θα ακούσετε και τυχόν θα δείτε (4.99 ή 5.99 ή 6.99) δεν θα έχουν καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα στην αγορά των φρεσκοσφαγμένων αμνοεριφίων. Είναι γνωστόν τοις πάσι πλέον, ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στην ποιοτική κατάταξη των αμνοεριφίων. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο Νομός μας εξάγει έναν σημαντικό αριθμό και πρός άλλες περιοχές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ( βλέπε Πάσχα Ιταλίας).
Τώρα, να εξηγήσουμε πώς είναι δυνατόν και πώς γίνεται εφικτό να υπάρχει μια τεράστια διαφορά τιμών στα αμνοερίφια που πωλούνται στα μεγάλα σημεία πώλησης (υπερκαταστήματα), από τα αρνάκια και κατσικάκια που κρέμονται στα τσιγγέλια των καταστημάτων των παραδοσιακών κρεοπωλών. Υπάρχει και δεν είναι μύθος πλέον η τεχνική της ¨σφαγής αμνοεριφίων μακράς διάρκειας¨, ναί πολύ σωστά διαβάσατε μακράς διάρκειας και εξηγούμε: σφάζονται ας υποθέσουμε σήμερα τα αμνοερίφια και αφού τα ψεκάσουν με ένα αντιμικροβιακό ατμό καθώς κρέμονται, τα τοποθετούν σε σακούλες βάκουουμ (κενό αέρος) μαζί με τα διάφορα μείγματα–φάρμακα διατηρησιμότητας, έπειτα τα εναποθέτουν στίβες και ντάνες πλέον σε ειδικούς θαλάμους με θερμοκρασία συντήρησης -1,9 αφού το νερό κρυσταλώνει εκεί περίπου, χωρίς να παγώσουν εντελώς και να καταψυχθούν, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τα επιτρεπτά όρια διατήρησης είναι από 60 έως 90 μέρες, δηλαδή 2 με 3 μήνες. Αγαπητοί καταναλωτές, σφάζονται σήμερα και μπορούν να πωληθούν μετά από 3 μήνες.
Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, δεν έχουν ούτε τις εγκαταστάσεις, αλλά ούτε και την υποδομή για μια τέτοια τεχνική σφαγής, διότι πολύ απλά εμείς μάθαμε να πουλάμε στους πελάτες μας φρέσκα από επιλεγμένες εκτροφές του βουνού αλλά και του κάμπου, αρνάκια και κατσικάκια από τους γνωστούς μας φίλους και συνεργάτες παραγωγούς, με τους οποίους συναλλασσόμαστε καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους".

24 March 2015
Banner
Banner