Άμεση ενίσχυση των συνοικιακών κρεοπωλείων, ζητά ο βουλευτής Β. Σπανάκης

30 March 2022

Άμεση ενίσχυση των συνοικιακών κρεοπωλείων, ζητά ο βουλευτής Β. Σπανάκης

Related Articles

Την άμεση ενίσχυση των συνοικιακών κρεοπωλείων, ζητά με ερώτρησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης.

Αναλυτικά η ερώτησή του:

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα

Θέμα: «Άμεση ενίσχυση συνοικιακών κρεοπωλείων»

Κύριοι Υπουργοί,

Η Κυβέρνηση έχει λάβει εγκαίρως μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν επιδοτήσεις ρεύματος για επιχειρήσεις, που καλύπτουν μέχρι και το 80% των αυξήσεων του ρεύματος σε 1.160.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι μόνο για τον Απρίλιο αλλά και αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2022.

Για τα μη οικιακά τιμολόγια, αγρότες και επαγγελματίες, η επιδότηση
διαμορφώνεται στα 130 Ευρώ ανά Μεγαβατώρα από 65 Ευρώ τον Μάρτιο, ενώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και αρτοποιεία, με παροχή ισχύος μέχρι 25 kVA, δίνεται πρόσθετη επιδότηση 100 Ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Έτσι η συνολική επιδότηση για 1.060.000 εστιατόρια, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, αρτοποιεία, διαμορφώνεται στα 230 Ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Στην Αττική δραστηριοποιούνται πάνω από 2000 συνοικιακά κρεοπωλεία τα οποία αντιμετωπίζουν το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, την ώρα που προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές προκειμένου να στηρίξουν τον καταναλωτή.

Επειδή τα κρεοπωλεία αυτά είναι μία επαγγελματική κατηγορία που με το συνοικιακό τους χαρακτήρα συνδράμει την κάθε τοπική κοινωνία.

Επειδή το ενεργειακό κόστος των καταστημάτων κρεοπωλών είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Επειδή ενόψει της εορτής του Πάσχα οι τιμές των προϊόντων πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια για να μπορέσουν οι καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε να λάβετε ειδική μέριμνα για την άμεση ενίσχυση των συνοικιακών κρεοπωλείων;

Ο ερωτών βουλευτής

Βασίλειος - Πέτρος Ν. Σπανάκης

30 March 2022
Banner
Banner