Άμεση πρόσληψη 300 κτηνιάτρων ζητά η ΠΕΚΔΥ

08 May 2015

Άμεση πρόσληψη 300 κτηνιάτρων ζητά η ΠΕΚΔΥ

Story Highlights

  • Στους ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια Ρώσων και Καναδών ελεγκτών διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς έλεγχοι στις εγκαταστάσεις, ούτε επαρκείς δειγματοληψίες από κρατικά εργαστήρια.

Related Articles

Την άμεση πρόσληψη 300 κτηνιάτρων ζητά η ΠΕΚΔΥ για να μπορέσουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου και την προστασία της Δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι επικεφαλής της Ένωσης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα 8/5, σήμερα υπηρετούν περίπου 600 κτηνίατροι από τους 1.200 που απαιτούνται. Από αυτούς οι 400 ασχολούνται με την εποπτεία του ζωικού κεφαλαίου. Οι συνδικαλιστές υπενθύμισαν ότι υπάρχει ήδη καταδίκη από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια για την υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.
Όπως αποκάλυψαν, στους πρόσφατους ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια Ρώσων και Καναδών ελεγκτών σε εγκαταστάσεις ελληνικών επιχειρήσεων ζωικών προϊόντων διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς έλεγχοι στις εγκαταστάσεις, ούτε επαρκείς δειγματοληψίες από κρατικά εργαστήρια.
Η έλλειψη προσωπικού έχει σοβαρές συνέπειες στην αντιμετώπιση των ζωονόσων, κάτι που φαίνεται χαρακτηριστικά στην ελλιπή αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού. «Τέτοιες επιδημίες θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά αν υπήρχε προσωπικό», δήλωσαν οι κτηνίατροι φέρνοντας ως παράδειγμα τον περιορισμό της γρίπης των πτηνών. Όπως είπαν δεν είναι τυχαίο που τα νοσήματα στο ζωικό κεφάλαιο φουντώνουν.

08 May 2015
Banner
Banner