Αλλαγές στις Διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα

17 June 2016

Αλλαγές στις Διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα

Ήταν μερικές μέρες τώρα που σερνόταν η φημολογία για την έντονη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ απέναντι στη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αιτία ήταν το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως η φετινή υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, με συνέπεια χιλιάδες αγρότες να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Ο ίδιος ο υπουργός Β. Αποστόλου φέρεται να ζήτησε μάλιστα και παραιτήσεις.

Όλα αυτά οδήγησαν την Τετάρτη στην παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αντ. Μωυσίδη, ο οποίος σε αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τους εργαζομένους του Οργανισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι υπηρέτησα τον Οργανισμό με συνέπεια και σεβασμό στην αξιοπιστία του και πάντα με γνώμονα την επιτακτική ανάγκη τήρησης της σχετικής Κοινοτικής & Εθνικής Νομοθεσίας, ώστε να διασφαλίζεται στο έπακρον το δημόσιο συμφέρον».

Με σημερινή ανακοίνωση το ΥΠΑΑΤ ορίζει τα νέα πρόσωπα στη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου πλέον η σύνθεση του προεδρείου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Καπρέλης

Α΄ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Αποστολάκης

Β΄ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Κέντρος

Γενικός Διευθυντής: Ιωάννης Καργιώτης

Μετά την εξέλιξη αυτή, τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου που κατείχε ο Αθανάσιος Καπρέλης στον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Βλάχος.

Η σύντομη ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ καταλήγει: «Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ευχαριστεί τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αντώνη Μωυσίδη και τον πρώην Γενικό Διευθυντή Ναπολέοντα Καππάτο για την μέχρι τώρα συνεργασία τους».

17 June 2016
Banner
Banner