Αγρότες – κτηνοτρόφοι στους δρόμους

21 January 2016

Αγρότες – κτηνοτρόφοι στους δρόμους

Χιλιάδες αγροτικά μηχανήματα έχουν βγει από χθες στις εθνικές οδούς της χώρας, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται με αιχμή το νέο ασφαλιστικό. Στη Συντονιστική Επιτροπή που έχει καλέσει σε αυτή την κινητοποίηση συμμετέχουν ο Σύνδεσμος  Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, ο Πανελλήνιος  Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών  και Αγροτικών Θεμάτων, η Πανελλήνια Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), ο ΤΟΕΒ ΕΛΛΑΔΑΣ, η Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Λάρισας, το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Οι φορείς αυτοί έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του εκθέσουν τις απόψεις τους για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα υπόλοιπα θέματα που τους απασχολούν.

Όπως γράφουν σε σχετική ανακοίνωσή τους "εκατοντάδες  μπλόκα έχουν στηθεί με χιλιάδες μηχανήματα και αγρότες, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη στέλνοντας με τον τρόπο αυτό  ηχηρό μήνυμα  στην Κυβέρνηση και στους λεγόμενους θεσμούς - δανειστές ότι οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε τις δουλειές μας και τις οικογένειές μας, τα  χωράφια, τους  στάβλους και τα σκάφη μας. Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται και στο ξεκλήρισμα που μας προκαλεί τελικά το ασφαλιστικό το φορολογικό και η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής".

Προαναγγέλλοντας τη συνέχεια των κινητοποιήσεων καταλήγουν: "Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τα δίκαια αιτήματά μας, για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις μας και οι οικογένειές μας, για να συνεχίσουμε να παράγουμε για τον Ελληνικό λαό και την Εθνική οικονομία"

21 January 2016
Banner
Banner