Αγοραστός προς ΥΠΑΑΤ: Να ενταχθεί η Θεσσαλία στον εμβολιασμό για την οζώδη

16 June 2016

Αγοραστός προς ΥΠΑΑΤ: Να ενταχθεί η Θεσσαλία στον εμβολιασμό για την οζώδη

Story Highlights

  • "Δεδομένου ότι πολλοί εκτροφείς μετακινούνται σε θερινές βοσκές στις Περιφέρειες Ημαθίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εμβολιασμού, επιβάλλεται να ενταχθεί και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις"

Related Articles

Επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ώστε να ενταχθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον προληπτικό εμβολιασμό για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών (ΟΔΒ). Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Μετά την τελευταία ενημέρωση σχετικά με την εξάπλωση της Ο.Δ.Β. σε περιοχές της Π.Ε. Δράμας, Σερρών, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κιλκίς, Πέλλας, αλλά και στην Βουλγαρία και την Π.Γ.Δ.Μ. είναι προφανές ότι η νόσος επεκτείνεται ταχύτατα. Δεδομένου ότι πολλοί εκτροφείς μετακινούνται σε θερινές βοσκές στις Περιφέρειες Ημαθίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εμβολιασμού, επιβάλλεται να ενταχθεί και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις. Διαφορετικά, καταδικάζουμε τα μετακινούμενα βοοειδή να παραμείνουν στον κάμπο Θεσσαλίας σε πολύ δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Για το λόγω αυτό θα έπρεπε να γίνει καθολικός εμβολιασμός πανελλαδικά με ευθύνη και δαπάνη του ΥΠΑΑΤ.
Μετά τις συναντήσεις σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες και τη συμφωνίατης Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους συλλόγους κτηνοτρόφων αποφάσισίστηκε να ζητηθεί η άδεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για την ΟΔΒ.
Σας ενημερώνουμε ότι συγκεντρώθηκαν για παραγγελία 48.330 δόσεις εμβολίου από την Π.Ε. Λάρισας, 30.000 από την Π.Ε. Τρικάλων, 9.800 από την Π.Ε. Καρδίτσας και 11.400 από την Π.Ε. Μαγνησίας, με δήλωση των παραγωγών ότι αποδέχονται τον εμβολιασμό με δική τους δαπάνη. Παρακαλούμε να εντάξετε και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον προληπτικό εμβολιασμό για την Ο.Δ.Β. προκειμένου να προστατέψουμε την βοοτροφία μας.
Επισημαίνουμε ότι ο πληθυσμός των βοοειδών στην Περιφέρειά μας είναι αρκετά μεγάλος και η οικονομία της περιοχής μας στηρίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην κτηνοτροφία».

16 June 2016
Banner