Τι περιμένει η αγορά κρέατος από τη νέα χρονιά

15 January 2015

Τι περιμένει η αγορά κρέατος από τη νέα χρονιά

Μικρή κατανάλωση, στροφή στα φθηνότερα είδη, χαμηλές τιμές θα είναι τα χαρακτηριστικά της αγοράς κρέατος και το 2015, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εννέα στελεχών της που κατέγραψε το περιοδικό Meat News στο τεύχος Ιανουαρίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Όσο για την ελληνική παραγωγή κρέατος δεν αναμένεται κάποια αντιστροφή στη φθίνουσα συμμετοχή που έχει στην συνολική κατανάλωση κρέατος στη χώρα μας. Ερωτηματικό παραμένει το πώς θα επηρεαστεί η αγορά κρέατος από τις αναδιαρθρώσεις που παρατηρούνται στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης και οι οποίες αλλάζουν δραστικά τη σημερινή εικόνα του λιανικού εμπορίου.
Πάντως για την ώρα εξακολουθεί να υπερισχύει η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα παραδοσιακά κρεοπωλεία, γεγονός που επιβεβαίωσε και μια έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην οποία καταγράφηκε ποσοστό 64% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι προτιμούν για τις αγορές τους τα κρεοπωλεία του νομού.
Στο αφιέρωμα του περιοδικού απαντούν οι: Λάμπης Φλωρίδης, Χρήστος Πιρπιρής, Ιωάννης Τσέρνος, Βασίλης Μεγαλοβασίλης, Λευτέρης Ντουράκης, Σάββας Κεσίδης, Παναγιώτης Πεβερέτος, Θανάσης Πούλος και Νίκος Κορδαλής.

15 January 2015
Banner