“Αγαπώ την αγορά μου” από τον ΟΚΑΑ

14 May 2015

“Αγαπώ την αγορά μου” από τον ΟΚΑΑ

«Αγαπώ την αγορά μου» ονομάζονται οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στο Ρέντη και ξεκινούν στις 15 Μαΐου. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή καμπάνια Love Your Local Market 2015, στην οποία συμμετέχουν 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές. Στόχος είναι η υποστήριξη των τοπικών αγορών και η ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Το κεντρικό μήνυμα είναι «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!» και οργανώνονται μια σειρά δράσεις: Live Cooking, γευστικές δοκιμές, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εργαστήρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.
Το Σάββατο 16 Μαΐου (11:00-17:00), ο σεφ Βασίλης Καλλίδης καταφθάνει με την καντίνα του για δημιουργήσει ένα midday party με άφθονο street food με τη συνοδεία του μουσικού παραγωγού Γιώργου Μουχταρίδη και του Pepper fm.
Μία εβδομάδα μετά, τo Σάββατο 23 Μαΐου (11:00-17:00), η αγορά υποδέχεται το Food Truck και το σεφ Γιώργο Γληνό, ο οποίος θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε ιδιαίτερες γεύσεις, συστήνοντάς τους τους ποντιακούς γκεζλεμέδες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γευτούν γκεζλεμέδες με πατατοσαλάτα, με φέτα από ξύλινο βαρέλι, χορταρικά κ.α. ενώ παράλληλα οι food bloggers Μadame Ginger, Gourmelita και Funky Cook, παρασκευάζουν δροσερά και εύγευστα smoothies με προϊόντα της αγοράς.
Παράλληλα, από 16 έως 23 Μαΐου, υπό την επιμέλεια του Ελληνικού Μουσείου Γαστρονομίας λειτουργεί έκθεση με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών, κεράσματα και μικρογεύματα για το κοινό, καθώς και έκθεση Μοναστηριακής Διατροφής.
Και επειδή το φαγητό είναι πρώτα από όλα ζήτημα παιδείας και σωστής διαπαιδαγώγησης, την Παρασκευή 15 και 22 Μαΐου, η αγορά καλωσορίζει τους μικρούς της φίλους, φιλοξενώντας δημοτικά σχολεία της περιοχής, για να γνωρίσουν την υγιεινή διατροφή παίζοντας, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομάδας Ευπαλίνος.
Από 15 έως 23 Μαΐου, η ομάδα Stigma Lab ζωγραφίζει graffiti και αποτυπώνει το φετινό σύνθημα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά», σε ένα τοίχο 300τ.μ. στο χώρο της αγοράς επί της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου.

Δείτε το ολοκληρωμένο και αναλυτικό πρόγραμμα των επιμέρους δράσεων εδώ: https://www.loveyourlocalmarket.gr/program/
Περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο της καμπάνιας και τις επιμέρους δράσεις και στις άλλες περιοχές της Αττικής και της Ελλάδας: https://www.loveyourlocalmarket.gr/

14 May 2015
Banner