Αυξημένη η ζήτηση – κανονικά ο εφοδιασμός της αγοράς κρέατος

16 March 2020

Αυξημένη η ζήτηση – κανονικά ο εφοδιασμός της αγοράς κρέατος

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον εφοδιασμό της αγοράς με κρέας, αφού οι εισαγωγές συνεχίζουν να γίνονται με κανονικό ρυθμό. Αυτό διαβεβαιώνουν το Meat News οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών σφαγείων.

Η αλήθεια είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, έχουν ανατρέψει τις συνήθεις καταναλωτικές συμπεριφορές. Τόσο οι συστάσεις να παραμένουμε στο σπίτι, όσο και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, αύξησε τις οικογενειακές προμήθειες σε κρέας. Έτσι οι παραδοσιακά χαμηλές καταναλώσεις λόγω σαρακοστής έχουν δώσει τη θέση τους σε καταναλώσεις περίπου εορταστικών περιόδων.

Η αυξημένη ζήτηση στη λιανική έφερε σε "δύσκολη θέση" τη χονδρική, η οποία δεν θα μπορούσε να έχει κάνει τέτοιες προβλέψεις. Παρόλα αυτά η ροή των εισαγωγών από τα ευρωπαϊκά σφαγεία είναι κανονική και δεν προβλέπεται να υπάρξει κάποια αλλαγή άμεσα.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τις χώρες εισαγωγής απαιτείται απλά ειδικός εξοπλισμός προστασίας από τους μεταφορείς, ενώ κανονικά λειτουργούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες από την Ιταλία για τις μεταφορικές εταιρείες.

Τέλος, δεν έχουν υπάρξει κάποιες αλλαγές στις τιμές των εισαγομένων ειδών για την ώρα, αν και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ανατιμήσεις.

Οι εξαγωγές

Γρίφος είναι ακόμα οι εποχιακές εξαγωγές αμνοεριφίων, αφού υπάρχει ακόμα μια στάση αναμονής. Αυτή την εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, αφού αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι παραγγελίες από τα μεγάλα ιταλικά σούπερ μάρκετ. Βέβαια, όπως μας εξήγησε μεγάλος εξαγωγέας, οι εξαγωγές αιγοπρόβειου κρέατος έχουν ανοίξει πλέον σε πολλές χώρες και αυτές δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, παρά την εξάπλωση της πανδημίας.

16 March 2020
Banner
Banner