Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων: Άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί σε Λαγκαδά, Βόλβη

09 April 2020

Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων: Άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί σε Λαγκαδά, Βόλβη

Την άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) στις περιοχές των Δήμων Βόλβης και Λαγκαδά της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Η σχετική απόφαση ελήφθη έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα και τις κλινικές εξετάσεις όλων των ζώων όλων των εκτροφών που εξέδωσε το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς, σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχει κανένα απολύτως κρούσμα της ΑΠΧ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες περιοχές είχαν περιληφθεί στη ζώνη επιτήρησης με βάση τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου τον Φεβρουάριο του 2020 εξαιτίας κρούσματος που είχε εντοπιστεί σε οικόσιτη εκμετάλλευση στην ευρύτερη περιοχή της Νιγρίτας Σερρών.

Σημειώνεται ότι τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών εργαστηριακών και κλινικών εξετάσεων.

Όπως σημειώνει ο κ. Βορίδης, το Υπουργείο θα συνεχίσει να επαγρυπνά υπέρ της προστασίας του ζωικού κεφαλαίου της χώρας και να παρεμβαίνει άμεσα προκειμένου να διαφυλάσσεται η υγεία των ζώων και να διασφαλίζεται το εισόδημα των παραγωγών.

09 April 2020
Banner
Banner