Aύξηση των βρετανικών εξαγωγών πρόβειου κρέατος, κυρίως προς τρίτες χώρες

13 January 2014

Aύξηση των βρετανικών εξαγωγών πρόβειου κρέατος, κυρίως προς τρίτες χώρες

Σημαντική αύξηση εξαγωγών προς Τρίτες Χώρες πέτυχε το Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα του πρόβειου κρέατος. Όπως ανακοινώνει ο Οργανισμός για το Αγγλικό Βόειο και Πρόβειο Κρέας (EBLEX), ο όγκος των εξαγωγών από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο 2013 αυξήθηκε 12% φτάνοντας τους 85.000 τόνους, με τις εξαγωγές προς Τρίτες Χώρες να αυξάνονται κατά 66%. Για την ίδια περίοδο, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 10% σε αξία, την ίδια στιγμή που η αξία των εξαγωγών προς Τρίτες Χώρες αυξήθηκε κατά 56%.
"Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι εξαγωγές μας αυξάνονται σε όλες σχεδόν τις αγορές, ενώ το γεγονός της χρόνο με το χρόνο αύξησης του όγκου και της αξίας των εξαγωγών, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο" αναφέρει σχετικά ο Jean-Pierre Garnier (φωτο), διευθυντής Εξαγωγών του EBLEX, σημειώνοντας επίσης ότι "η ανάπτυξη εξαγωγικών αγορών εκτός Ε.Ε. είναι βασικό στοιχείο της στρατηγικής του EBLEX από το 2010 και έχει οδηγήσει στο άνοιγμα περισσότερων από 60 νέες αγορές".
Σημειώνεται ότι ο EBLEX θα πάρει μέρος στη φετινή έκθεση HORECA (7-10 Φεβρουαρίου Metropolitan Expo), με την πρώτη μέρα (7 Φεβρουαρίου) να αποκτά ξεχωριστή σημασία για τον Οργανισμό, αφού θα υποδεχτεί στο περίπτερό του τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα.

13 January 2014
Banner
Banner