Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου για την ασφάλεια τροφίμων
Related Articles
Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνιος Ζαμπέλας, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον επιστημονικό σύμβουλο του Προέδρου, δρ. Σπυρίδωνα Στυλιανού, και τον συντονιστή της δημιουργίας της Ανεξάρτητης Κυπριακής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, δρ. Στυλιανό Γιαννόπουλο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με εθνικούς φορείς, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τον βέλτιστο σχεδιασμό της νέας Αρχής στην Κύπρο. Κύρια αποστολή της Αρχής είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας στον τομέα των τροφίμων, η προστασία των καταναλωτών και η αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα.
Η συνεργασία αυτή ενισχύει τη δέσμευση των δύο χωρών για τη διασφάλιση υψηλών προτύπων ασφάλειας και ποιότητας στη διατροφή, με έμφαση στην υγεία και τα δικαιώματα των πολιτών.