Νέες απαιτήσεις για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

30 August 2024

Νέες απαιτήσεις για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

Related Articles

Αλλαγές στο Οικολογικό Σχήμα Π1-31.9 για τη διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας εισάγει νέα υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι δικαιούχοι οφείλουν να εξασφαλίσουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό βιολογικής καλλιέργειας ή εκτροφής έως την οριστικοποίηση της δήλωσης ΟΣΔΕ. Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, δικαιούχοι είναι ενεργοί γεωργοί ή ομάδες γεωργών που διατηρούν τη βιολογική καλλιέργεια ή εκτροφή, κατέχοντας αγροτεμάχια ή βοσκοτόπους ενταγμένα στο σύστημα βιολογικής γεωργίας σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/848. Οι παραγωγοί πρέπει να διαθέτουν ενεργή σύμβαση με εγκεκριμένο Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης και το πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TRACES.

Επιπλέον, το πιστοποιητικό πρέπει να έχει εκδοθεί πριν από την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) και να ισχύει μέχρι το τέλος του έτους ενίσχυσης. Εάν το πιστοποιητικό λήγει πριν τις 31 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να ανανεωθεί.

Η απόφαση αυτή ενισχύει τη διαφάνεια και την ακρίβεια στην πιστοποίηση βιολογικών καλλιεργειών και εκτροφών, διασφαλίζοντας την τήρηση των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων.
Πηγή: agro24.gr

30 August 2024
Banner