Στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης ζητά η ΠΟΓΕΔΥ

23 August 2024

Στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης ζητά η ΠΟΓΕΔΥ

Ως «χαμένη ευκαιρία για αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων την πρόταση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης. Η ΠΟΓΕΔΥ προτείνει την δημιουργία ανεξάρτητων κτηνιατρικών υπηρεσιών και άμεση στελέχωση αυτών, τόσο με κτηνιατρικό, όσο και βοηθητικό προσωπικό και θεωρεί ότι η εμπειρία από την πρόσφατη δοκιμασία της Κρήτης με την πανώλη των αιγοπροβάτων θα έπρεπε να έχει διδάξει της Περιφερειακή Αρχή.

Να προσθέσουμε ότι όπως είχαν καταγγείλλει στο άμεσο παρελθόν οι κτηνίατροι του Δημοσίου, σε όλη την Κρήτη υπηρετούν 18 κτηνίατροι, όταν το 2000 υπηρετούσαν 71!

Η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ:

«Η πρόταση που κατατέθηκε προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας αποτελεί, δυστυχώς, μια χαμένη ευκαιρία για αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και αποδεικνύει ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν διδάχτηκε από την εμπειρία της πρόσφατης προσβολής του ζωικού κεφαλαίου της Κρήτης από την πανώλη των αιγοπροβάτων. Προφανώς δεν έγινε αντιληπτό ότι η προστασία της κτηνοτροφίας μιας Περιφέρειας δεν μπορεί να βασίζεται σε εξωτερική – καταδρομική βοήθεια άλλων κτηνιατρικών υπηρεσιών, ούτε να επαφίεται στην τύχη. Η ΠΟΓΕΔΥ έχει προτείνει την δημιουργία ανεξάρτητων κτηνιατρικών υπηρεσιών και άμεση στελέχωση αυτών, τόσο με κτηνιατρικό, όσο και βοηθητικό προσωπικό. Είναι πλέον κατανοητό σε όλη την Ελλάδα, ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο.

Αντί λοιπόν η Περιφερειακή Αρχή της Κρήτης να προχωρεί σε «σημειακές», κατά δήλωσή της, αλλαγές στον οργανισμό των γεωτεχνικών υπηρεσιών και να αγνοεί τις προτάσεις των γεωτεχνικών υπαλλήλων, ας πράξει το καθήκον της απέναντι στον κτηνοτροφικό κόσμο της Κρήτης. Την καλούμε να συστήσει άμεσα ισχυρές και στελεχωμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες και να φέρει τον κτηνίατρο δημόσιο λειτουργό δίπλα στον κάθε κτηνοτρόφο.

Η ΠΟΓΕΔΥ δια του προέδρου της Ν. Κακαβά θα παρασταθεί στην Κρήτη, παρά την απόσυρση του θέματος από το προσεχές περιφερειακό συμβούλιο, για να καταδείξει για ακόμη μια φορά το αυτονόητο. Δεν μπορεί να υπάρξει κτηνοτροφία χωρίς την Δημόσια Κτηνιατρική».

23 August 2024
Banner