Βγαίνουν τα τρακτέρ στην Καρδίτσα – Λιμνάζουν τα προβλήματα των αγροτών

26 July 2024

Βγαίνουν τα τρακτέρ στην Καρδίτσα – Λιμνάζουν τα προβλήματα των αγροτών

Στη συνάντηση των αγροτών που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας, το Σάββατο, αποφασίστηκε να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους από τις 9 το πρωί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σοβαρά θέματα του πρωτογενούς τομέα, όπως οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, το υψηλό κόστος παραγωγής και η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, που έχει προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία.

Οι αγρότες αναζητούν λύση στα προβλήματά τους και ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα.

«Ζητάμε συνάντηση την ίδια ημέρα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, για να συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν ως αγρότες και κτηνοτρόφοι. Έχουμε έντονες διαμαρτυρίες για τις τελευταίες πληρωμές του ΕΛΓΑ και τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν, χωρίς να έχουμε λάβει εξηγήσεις. Οι χαμηλές τιμές και το υψηλό κόστος δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας, καθώς πολλοί δεν έχουν τα απαραίτητα όχι μόνο για να καλλιεργήσουν, αλλά και για να επιβιώσουν. Επίσης, ανησυχούμε για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων 11 μήνες μετά τα γεγονότα του Ντάνιελ, και είναι φυσικό ο κόσμος να φοβάται για το μέλλον. Επιπλέον, υπάρχουν παράπονα για καθυστερήσεις στην κρατική αρωγή, καθώς οι φάκελοι των αγροτών δεν έχουν εξεταστεί παρότι έχουν υποβληθεί εδώ και καιρό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας.

Πηγή: topontiki.gr

26 July 2024
Banner