Β. Ντεληφιλιππίδης: Με μερίδες πλέον η κατανάλωση κρέατος

19 October 2022

Β. Ντεληφιλιππίδης: Με μερίδες πλέον η κατανάλωση κρέατος

Η μείωση της αγοραστικής δύναμης είναι πλέον αδιαμφισβήτητη όσο και εμφανής στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις διατροφικές ανάγκες της οικογένειάς τους κι όπως χαρακτηριστικά λέει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας  Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δ. Καμπούρης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ: «Κανείς δεν κοιτάει τον πρωτογενή παράγοντα και την αλυσίδα των ευπαθών προϊόντων, τα οποία είναι απαραίτητα και αναγκαία στην καθημερινότητα του Έλληνα» ενώ έρχεται να προσθέσει ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των κτηνοτρόφων και του ζωικού κεφαλαίου μειώνεται και κοπάδια συχνά οδηγούνται σε σφαγή, λόγω των τεράστιων εξόδων της παραγωγής.

Στην ίδια εκπομπή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή παρατηρεί ότι «η ψυχολογία του Έλληνα καταναλωτή βρίσκεται “στα τάρταρα”, καθώς ο Έλληνας καταναλωτής και να έχει λεφτά δεν τα χαλάει. Σκέφτεται το σήμερα το αύριο δεν το σκέφτεται. … Καινούργια συμπεριφορά των καταναλωτών είναι η μεριδοποίηση. Δεν μιλάμε για κιλά πλέον, μιλάμε για τεμάχια, δηλαδή πόσες μερίδες κρέας θέλει. Η αγορά κρέατος με το κιλό έχει αρχίσει και χάνεται γιατί ο κόσμος έχει τρομάξει», επεσήμανε ο κ. Ντεληφιλιππίδης και αναφερόμενος στις καταναλωτικές προτιμήσεις του Έλληνα όσον αφορά το κρέας,  είπε πως «αν και η κατανάλωση μοσχαριού έρχεται πρώτη στις επιλογές, έχουν αρχίσει να αυξάνονται σημαντικά τα ποσοστά κατανάλωσης χοιρινού κρέατος και κοτόπουλου, λόγω του μικρότερου κόστους».

Μπορείτε να ακούσετε τα ηχητικά αρχεία στη σελίδα: ertnews.gr

19 October 2022
Banner