Συγκρατημένη η Πασχαλινή αγορά

11 April 2013

Το όψιμο Πάσχα, οι εξαγωγές και η μειωμένη παραγωγή δημιουργούν μειωμένες προσδοκίες στην αγορά του κρέατος. Αυτό κατέγραψε το περιοδικό Meat News μιλώντας με επαγγελματίες του χώρου.
Το αιγοπρόβειο κρέας τείνει να γίνει εποχιακό είδος, με το μεγαλύτερο ποσοστό διακίνησης να γίνεται την περίοδο του Πάσχα. Κι όμως, ακόμη και αυτή η αγορά, την οποία οι παλαιότεροι έμποροι ανέμεναν για να ισοσκελίσουν το μειωμένο τζίρο που ακολουθεί τη λήξη των Απόκρεω, δεν φαίνεται ικανή για να δώσει φέτος μια νότα αισιοδοξίας σε παραγωγούς, εμπόρους και κρεοπώλες.
Οι αιτίες δεν πρέπει να αναζητηθούν μόνο στην μείωση της αγοραστικής ικανότητας των καταναλωτών, αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως είναι η μειωμένη παραγωγή, οι εξαγωγές για το Πάσχα των καθολικών, αλλά και το όψιμο Πάσχα. Οι τιμές δεν αναμένεται να παρουσιάσουν αποκλίσεις από την περσινή χρονιά, ενώ η αρνητική εμπειρία από την έλλειψη που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας πέρσι έχει κάνει κρεοπώλες κι έμπορους να είναι αρκετά πιο προνοητικοί. Και πάλι η συγκεκριμένη αγορά εξακολουθεί να είναι «ζαριά», όπως χαρακτηριστικά μας είπε ένας έμπορος.
Στο Meat News που κυκλοφορεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικότερα στοιχεία.

11 April 2013
Banner