Συνεργασία του ΕΦΕΤ με τον βρετανικό FSA

05 November 2013

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του βρετανικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και των ελληνικών αρχών πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Food Standards Agency, Andrew Rhodes συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ Ιωάννη Τσιάλτα, καθώς και με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και συζήτησαν θέματα σχετικά με τη δομή και την οργάνωση του επισήμου ελέγχου στις δύο χώρες γενικά, με έμφαση στον τομέα των τροφίμων ζωικής προέλευσης.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ "κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή πληροφοριών για την οργάνωση αμφότερων των συστημάτων καθώς και παράθεση εμπειριών και μεθόδων επίλυσης προβλημάτων που ανακύπτουν, όπως για παράδειγμα τα θέματα που αφορούσαν τη διάθεση κρέατος αλόγου".
Ο εκπρόσωπος του FSA επισκέφτηκε ακόμη δυο μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων αντίστοιχα "για επιτόπου αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας τους".
Στη φωτογραφία ο Βρετανός αξιωματούχος σε μια από τις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του στη διάρκεια του σκανδάλου με το κρέας αλόγου.

05 November 2013
Banner