Meat Forum 2014: Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του

25 February 2014

Meat Forum 2014: Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του

Με σημαντικές παρουσίες και ενδιαφέροντα θέματα το Meat Forum 2014 αναμένεται να προσελκύσει τους επαγγελματίες και τους ειδικούς του κρέατος. Το συνεδριακό αυτό γεγονός θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου, στη συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της έκθεσης Food Expo και διοργανώνεται από το περιοδικό Meat News και την εταιρεία FORUM, που είναι η διοργανώτρια της έκθεσης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα έχει ως εξής:

1. 10.00 - 12.00: Ασφάλεια και ποιότητα κρέατος και κρεατοσκευασμάτων – απαιτήσεις και προβληματισμοί για την εθνική και κοινοτική νομοθεσία
Συντονισμός: Γιώργος Οικονόμου, εντεταλμένος σύμβουλος ΣΕΒΕΚ
Εισηγητές:
Ιωάννης Αμβροσιάδης, Καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ: Οι νέοι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί και οι προβληματισμοί για τη βιομηχανία κρέατος
Σπυρίδων Γεωργάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κτηνιατρικής: Έλεγχος των κρεατοσκευασμάτων με βάση την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες μυϊκού ιστού
Σπυρίδων Ραμαντάνης, Καθηγητής ΤΕΙΑ: Διαχείριση μηχανικώς διαχωρισμένου κρέατος

2. 12.10 - 14.10: Συντήρηση & Εκτίμηση της ποιότητας του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων: Σύγχρονες Μέθοδοι και Τάσεις
Συντονισμός: Γεώργιος Νυχάς
Εισηγητές:
Γ. Νυχάς, Καθ. ΓΠΑ: Η αλλοίωση κρέατος
E. Πανάγου, Επ. Καθ. ΓΠΑ: Μη επεμβατικές (on-line, in line, at-line) με τη χρήση της ανάλυσης εικόνας – FTIR – RAMAN για τον προσδιορισμό της ποιότητας του κρέατος
Κ. Κουτσουμανής, Αναπλ. Καθ. ΑΠΘ: Χρήση μικροβιακών χρονοθερμοκαριακών δεικτών
Π. Σκανδάμης, Επ. Καθ. ΓΠΑ: Η εφαρμογή των εδώδιμων μεμβρανών χωρίς ή με φυσικές αντιμικροβιακές ουσίες
Χ. Τάσσου, Ερευνήτρια Α ΄, ΕΛΓΟ Δήμητρα (ΕΘΙΑΓΕ- Ινστ. Τεχνολ. Γεωργικών Προϊόντων): Χρήση προβιοτικών ή ανταγωνιστικής χλωρίδας μ/ο στην βιομηχανία κρέατος
Ν. Κατερέλος, προϊστ. Τμήματος Ενημέρωσης, Δνση Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης - Πληροφορικής ΕΦΕΤ: MEAT TIPS - Ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τους επαγγελματίες του τομέα των κρεατοσκευασμάτων

3. 14.20 - 16.30: Απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου κρεοπωλείου
Συντονισμός: Γιώργος Κατερίνης
Εισηγητές:
Δ. Μίντζα, επικεφαλής του Τμήματος Κρέατος, Πουλερικών και Προϊόντων Κρέατος του ΥΠΑΑΤ: Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας παρασκευαστηρίου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων
Αθ. Γιώγλου, Υγιεινολόγος - Επόπτης Δημόσιας Υγείας MSc, Δ/νση Υγείας Περιφ. Ενότητας Θεσ/νίκης: Νεότερα δεδομένα της υγειονομικής νομοθεσίας για τις επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών
Συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για τους επαγγλεματίες. Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στο τηλ. 210 8210028, ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση: info@meatnews.gr

25 February 2014
Banner