Εντυπωσιακή αλλαγή στο εκθεσιακό τοπίο – Η NURNBERG MESSE εξαγόρασε την FORUM ΑΕ

10 July 2019

Εντυπωσιακή αλλαγή στο εκθεσιακό τοπίο – Η NURNBERG MESSE εξαγόρασε την FORUM ΑΕ

Η NURNBERG MESSE με 120 κλαδικές διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια και παρουσία –εκτός της Γερμανίας- στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, την Ιταλία, την Αυστρία και τις ΗΠΑ, εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της μεγαλύτερης εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων στη χώρα μας (κατέχει το 23% της εγχώριας εκθεσιακής αγοράς), της Forum ΑΕ. Η συνεργασία ανακοινώθηκε χθες 10/7 σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η στρατηγική επένδυση μιας από τις 15 μεγαλύτερες εκθεσιακές εταιρείες στον κόσμο αναβαθμίζει τη χώρα μας σε εκθεσιακό κέντρο για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Η Forum διοργανώνει τις εκθέσεις HORECA, FOOD EXPO, XENIA κλπ και από φέτος την FOODTECH. Ο τζίρος της το 2019 αναμένεται να ξεπεράσει τα 17,5 εκατ. ευρώ με κέρδη προ φόρων 4,6 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση του γερμανικού κολοσσού στην ελληνική εκθεσιακή αγορά, αναμένεται να διευρύνει την εμβέλεια των ελληνικών εκθέσεων και να προσελκύσει σημαντικές εταιρείες στη χώρα μας. Η NURNBERG MESSE, μια εταιρεία που ανήκει στο γερμανικό κράτος και έχει έδρα τη Νυρεμβέργη, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 119 χώρες, έχει 15 θυγατρικές και εταιρείες συμμετοχών και στις εκθέσεις της προσελκύει 35.000 εκθέτες και 1,5 εκατ. επισκέπτες.

Η συνεργασία της με την Forum θα στηριχτεί στο ίδιο μάνατζμεντ, το οποίο θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια.

Peter Ottmann, Νίκος Χουδαλάκης, Roland Fleck. Οι δυο CEO της NURNBERG MESSE και ο ιδρυτής και επικεφαλής της FORUM μίλησαν για κοινούς στόχους και κοινό όραμα για το μέλλον
10 July 2019
Banner