9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, 27/7/2023

13 July 2023

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, 27/7/2023

Related Articles

«Η ελληνική γεωργία προς το 2030: κερδίζοντας το στοίχημα της βιωσιμότητας με τη συνδρομή της ΚΑΠ», είναι το θέμα του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνει η Gaia Eπιχειρείν και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου στο gaiasense Hub, στον Πειραιά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης για όσους δεν θα παρευρεθούν.

Πρόκειται για ένα θεσμό που αφορά τον πρωτογενή αλλά και τον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας όπου φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία, μια που είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της ΚΑΠ 2023-2027. Ο πρωτογενής τομέας της χώρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις αλλά και νέες ευκαιρίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας.

Ο σκοπός του συνεδρίου είναι να βάλει στο τραπέζι σημαντικά ζητήματα του κλάδου καθώς και τα ζητούμενα της ενίσχυσης, της βιωσιμότητας αλλά και της ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής και ελληνικής γεωργίας απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Στόχος και ανάγκη η μεγαλύτερη και καλύτερη παραγωγή μέσα από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Το 2030 είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στοχευμένο σε στρατηγικές που οριοθετούνται «από το αγρόκτημα στο πιάτο» αλλά και «για τη βιοποικιλότητα». Από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η μείωση των εκπομπών ρύπων που έχει αποφασιστεί στην Ε.Ε. κατά τουλάχιστον 55%, συγκριτικά με το 1990. Όλα αυτά τα επίδικα, σε συνδυασμό με τα σχέδια της ΚΑΠ θα αλλάξουν τα δεδομένα στην παραγωγή τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής γεωργίας.

Στο 9ο Συνέδριο που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος CAP4Clima, το οποίο υλοποιεί η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κατά το διάστημα 2022-2023 και υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετέχουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής, εμπειρογνώμονες, τεχνοκράτες αλλά και επιχειρηματίες του χώρου της αγροδιατροφής, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Για να συνδείτε με το συνέδριο: https://www.eventora.com/el/Events/9th-panellinio-synedrio-gaia

13 July 2023
Banner
Banner