8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

16 June 2022

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου και την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνει η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

«Το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ: Προτεραιότητες και Προϋποθέσεις για την Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση του Συστήματος Τροφίμων», είναι το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό φόρουμ ενημέρωσης και έκφρασης για τον Έλληνα αγρότη, μέσα από μια σειρά ομιλίες και παρουσιάσεις αλλά και να προτείνει λύσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που πρόκειται να εφαρμοστεί σε λίγους μήνες, υπό την απειλή της επισιτιστικής και ενεργειακής κρίσης καθώς και ο π΄ολεμος στην Ουκρανία που μαίνεται ακόμα, προκαλεί αναταράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σ' αυτήν τη συγκυρία, το 8ο Συνέδριο στοχεύει να γίνει το έναυσμα για μια εκ βάθρων συζήτηση πάνω στους στρατηγικούς στόχους και τα βασικά εργαλεία στήριξης της ΚΑΠ, τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει η χώρα μας, από το 2023 και έπειτα. Θα εξετασθούν το γεωργικό εισόδημα και η ανταγωνιστικότητα, οι «πράσινες» απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ καθώς και η ευθυγράμμιση της αγροτικής πολιτικής με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, οι υποδομές για την τόνωση της υπαίθρου, η στήριξη των συλλογικών σχημάτων, αλλά και ο ρόλος της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας στην επόμενη ημέρα για τον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, προκειμένου να διευρυνθεί η συζήτηση για το μέλλον της αγροδιατροφής, στο Συνέδριο θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα του συστήματος τροφίμων της χώρας μας, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής, εμπειρογνώμονες, τεχνοκράτες αλλά και επιχειρηματίες του κλάδου της αγροδιατροφής από την Ελλάδα και το εξωτερικό,

Το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας θα προβληθεί ζωντανά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο.

16 June 2022
Banner
Banner