660 προϊόντα στη Μόνιμη Μείωση Τιμής για ελάφρυνση των νοικοκυριών – Διαρκείς έλεγχοι για πάταξη της αισχροκέρδειας

10 November 2023

660 προϊόντα στη Μόνιμη Μείωση Τιμής για ελάφρυνση των νοικοκυριών – Διαρκείς έλεγχοι για πάταξη της αισχροκέρδειας

Οι καταναλωτές διαμαρτύρονται καθημερινά για τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές σε όλα σχεδόν τα είδη αλλά ειδικότερα της διατροφής, χωρίς να μπορούν πλέον να βρουν λύσεις ούτε στο καλάθι του νοικοκυριού ούτε σε όσα εξαγγέλει συχνά η κυβέρνηση, προκειμένου να ελαφρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της συνεχούς ανησυχίας ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας “Μόνιμη Μείωση Τιμής” αλλά και το “Καλάθι του νοικοκυριού”, κάνοντας τις απαραίτητες δηλώσεις:

 «Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχαμε 660 προϊόντα από 53 προμηθευτές που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία και έχουμε ξεπεράσει τον αρχικό στόχο της κυβέρνησης για τουλάχιστον 500 προϊόντα καθημερινής ανάγκης για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Οι εντατικοί έλεγχοι για να αποτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας συνεχίζονται. Είδαμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τιμή κάτω από 10 ευρώ. Πάντως, η γενικότερη εκτίναξη της τιμής του οφείλεται στη μεγάλη μείωση στην παραγωγή σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση.

Η μάχη για τη μείωση των τιμών συνεχίζεται σε τρεις άξονες: Πρώτον με συνεχόμενους και εντατικούς ελέγχους για φαινόμενα αισχροκέρδειας. Δεύτερον, με την πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωση Τιμής” και τρίτον με το ”Καλάθι του νοικοκυριού”. Τη μάχη της ακρίβειας θα την κερδίσουμε μαζί με τους καταναλωτές».

10 November 2023
Banner
Banner