6,5 εκατ. ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων για τη Φέτα

05 May 2017

6,5 εκατ. ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων για τη Φέτα

Με την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατέθεσε τελικά στην Κομισιόν ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ τις προτάσεις για δύο συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. προγράμματα προβολής της Φέτας. Θυμίζουμε ότι από τις αρχές Απριλίου ο Οργανισμός είχε δημόσια καλέσει όσους φορείς επιθυμούν, να πάρουν μέρος ως εταίροι στην υποβολή δύο προτάσεων προβολής και προώθησης της Φέτας σε ευρωπαϊκές αγορές (Γερμανία, Γαλλία, Ην. Βασίλειο) και σε αγορές Τρίτων Χωρών (ΗΠΑ, Καναδάς).

Η υποστήριξη από πλευράς των εμπλεκόμενων φορέων (αν και όχι ως εταίρων) είναι σημαντική, καθώς, όπως λένε πηγές του ΕΛΓΟ, η προώθηση ενός εθνικού προϊόντος όπως η Φέτα θα ωφελήσει όλους όσους εμπλέκονται στα διάφορα στάδια της παραγωγής της. Ούτως ή άλλως, στόχος των προγραμμάτων, όπως είχε ανακοινώσει ο ΕΛΓΟ, «είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του μεριδίου αγοράς της Φέτας σε επιλεγμένες αγορές - στόχους, μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, όσον αφορά τις ιδιότητες και τη γνησιότητα του προϊόντος και της αναγνωρισιμότητας των ενδείξεων και των σημάτων ποιότητας».

Οι προτάσεις του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αφορούν δύο προγράμματα τριετούς διάρκειας που αν εγκριθούν (θα το ξέρουμε το αργότερο τον προσεχή Νοέμβριο) θα εξελιχθούν με ποικίλες δράσεις προβολής στις αγορές-στόχος. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο προϋπολογισμός των δύο προγραμμάτων θα είναι αθροιστικά 6,5 εκατ. ευρώ (3,5 εκατ. το ένα πρόγραμμα και 3 εκατ. το άλλο).

05 May 2017
Banner
Banner