6.100 οφειλέτες ενδιαφέρθηκαν για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, στον πρώτο μήνα λειτουργίας της πλατφόρμας

04 September 2017

6.100 οφειλέτες ενδιαφέρθηκαν για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, στον πρώτο μήνα λειτουργίας της πλατφόρμας

Στον αριθμό των 82 ανέρχονται οι οριστικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, ένα μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Αυτό ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με αφορμή τον πρώτο μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας λειτουργεί ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός.

Πιο συγκεκριμένα, είσοδο στην πλατφόρμα με σκοπό την υποβολή αίτησης έχουν πραγματοποιήσει 6.105 χρήστες, ενώ ήδη 525 χρήστες έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, καταχωρώντας στοιχεία. Οριστικά έχουν υποβληθεί 82 αιτήσεις, οι οποίες έχουν προωθηθεί στους πιστωτές προς εξέταση και διαπραγμάτευση.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μήνα λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Υπουργείου, «Στο πλαίσιο αυτής διασυνδέθηκαν με την πλατφόρμα οι τράπεζες, με αποτέλεσμα πλέον τα σχετικά στοιχεία (οφειλές, καταθέσεις κλπ) να καταχωρούνται αυτόματα και όχι από τον χρήστη. Οι αναβαθμίσεις της πλατφόρμας θα συνεχιστούν, προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργικότητά της».

04 September 2017
Banner
Banner