Στα 50€ το όριο των ανέπαφων συναλλαγών χωρίς PIN, μέχρι 31 Μαΐου

30 March 2020

Στα 50€ το όριο των ανέπαφων συναλλαγών χωρίς PIN, μέχρι 31 Μαΐου

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς χρήση PIN εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού, οι τράπεζες αυξάνουν από σήμερα Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 το όριο των ανέπαφων συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS. 

Διευκρινίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Όμως για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS. 

30 March 2020
Banner
Banner