5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας στο Πιτυό της Χίου, 26-28 Ιουλίου

21 June 2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας στο Πιτυό της Χίου, 26-28 Ιουλίου

Related Articles

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς «Ο Μάκελλος», σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Πιτυός-Προορισμός και το Σύλλογο Ποιμένων Χίου «Ο Άγιος Μάμμας», έχει αρχίσει τις προετοιμασίες για την 5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Το Πιτυός ήταν ιστορικά και παραδοσιακά, τουλάχιστον από τις αρχές του 18ου  αιώνα, η μεγαλύτερη κτηνοτροφική κοινότητα της Χίου, φτάνοντας στα μέσα του 20ού αιώνα να έχει έως και 15 με 18 χιλιάδες αιγοπρόβατα. Έτσι, με τη γιορτή στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, στους παραγωγούς και στις μικρές οικοτεχνίες.

Το φετινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μουσικοχορευτική παράσταση παραδοσιακών χορών με τον Σύλλογο Μελιωτών Μεγάρων Αττικής, ο οποίος είναι γνωστός για τη διατήρηση της Μικρασιατικής παράδοσης (26/7/2024).

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν γευσιγνωσία και να γνωρίσουν τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους απευθείας, χωρίς μεσάζοντες, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

21 June 2024
Banner