Απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής «πρόσθετων τελών» στους γεωτεχνικούς, δηλωνει ο ΥΠΑΑΤ

09 May 2024

Απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής «πρόσθετων τελών» στους γεωτεχνικούς, δηλωνει ο ΥΠΑΑΤ

Σε ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης της Νέας Αριστεράς, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, σχετικά με τα πρόσθετα τέλη προς τους γεωτεχνικούς, απάντησε ο κ. Αυγενάκης, επισημαίνοντας: «Την απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής των “πρόσθετων τελών” προς τους γεωτεχνικούς, ώστε να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις προωθεί το ΥΠΑΑΤ, το οποίο αναμένει τις προτάσεις των Γενικών Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Τροφίμων», πρσθέτοντας: «Περαιτέρω, από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) του υπουργείου έχουν μεταφερθεί όλα τα αναλογούντα ποσά στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων που αφορούν στο έτος 2022 (ποσού 250.000€) και, μέχρι τέλους Ιουνίου 2024, θα έχουν μεταφερθεί και τα ποσά που αφορούν στα «πρόσθετα τέλη» έτους 2023, εφόσον έχει παραληφθεί από τη ΓΔΟΥ το σύνολο των αιτημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Για τον κίνδυνο να χαθούν τα δεδουλευμένα των Γεωτεχνικών, όπως αυτά που αφορούν στην Π.Ε. Άρτας», προσθέτει, «προωθήθηκε σχετική ρύθμιση, η οποία επιλύει το πρόβλημα της παραγραφής και αναμένεται η καταβολή τους».

Οσον αφορά τη στελέχωση του ΥΠΑΑΤ και ειδικότερα στον κλάδο ΠΕ Γεωτεχνικών στον οποίο, σύμφωνα με το π.δ.86/2022 (Α' 232), περιλαμβάνονται οι ειδικότητες ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Γεωλόγων, ΠΕ Δασολόγων, ΠΕ Ιχθυολόγων και ΠΕ Κτηνιάτρων, έχει ως εξής:

 ΣΥΝΟΛΟΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣΚΕΝΕΣ
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ10078041976
ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΙΣ141400
ΣΥΝΟΛΟ10218181976
Σχετικά με την απεργία των Γεωτεχνικών ο κ. Αυγενάκης αναφέρει ότι,αφενός η προσφυγή στη Δικαιοσύνη κρίθηκε αναγκαία με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου, με την υπ’ αριθ. 361/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κηρύχθηκε  παράνομη και καταχρηστική.
09 May 2024
Banner