3ήμερη λειτουργία των σφαγείων στην Ηλεία

23 September 2014

3ήμερη λειτουργία των σφαγείων στην Ηλεία

Η έλλειψη κτηνιάτρων οδηγεί την αρμόδια διεύθυνση Κτηνιατρικής στην Ηλεία να εισηγείται την λειτουργία των σφαγείων μόνο τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί προβλήματα στους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν ότι σε περιόδους αιχμής δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται.
Ήδη σήμερα τα σφαγεία της Αμαλιάδας και των Λεχαινών λειτουργούν τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των κτηνοτρόφων της Ηλείας Κ. Θεοδωρόπουλου στον τοπικό τύπο «κανονικά τα σφαγεία θα έπρεπε να λειτουργούν πέντε ημέρες την εβδομάδα ούτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν και να προγραμματιστούν οι κτηνοτρόφοι για να προωθήσουν τα ζώα τους στους εμπόρους. Η λειτουργία των σφαγείων κυρίως των δύο μεγάλων της Αμαλιάδας και των Λεχαινών για τρεις μόνο ημέρες της εβδομάδας θα είναι ζημιογόνο για τους κτηνοτρόφους».
Οι κτηνοτρόφοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για να ζητήσουν την παρέμβασή του ώστε τα σφαγεία να λειτουργούν τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, τουλάχιστον την περίοδο που η παραγωγή βρίσκεται στην κορύφωσή της.

23 September 2014
Banner