Στα 15,5 εκατ. ευρώ η κορωνοενίσχυση στους χοιροτρόφους

08 June 2021

Στα 15,5 εκατ. ευρώ η κορωνοενίσχυση στους χοιροτρόφους

Ενίσχυση με 253 ευρώ ανά θηλυκό ζώο αναπαραγωγής για 61 χιλιάδες χοιρομητέρες ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομικών, για ενίσχυση των χοιροτρόφων και ανακούφιση από τα προβλήματα που δημιούργησαν οι συνέπειες της πανδημίας.

Πρόκειται για περίπου 15,5 εκατ. ευρώ συνολικά. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία σημειώνεται περαιτέρω επιδείνωση της θέσης των χοιροτρόφων, εξαιτίας και της διεθνούς ανόδου στις τιμές των ζωοτροφών.

Την είδηση έδωσε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι οι χοιροτρόφοι είχαν ζητήσει να τύχουν ενίσχυσης λόγω της μείωσης στην κατανάλωση χοιρινού κρέατος, καθώς εξαιτίας της COVID-19 υπήρξε για μακρύ διάστημα αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον κ. Χαρακόπουλο ότι από τα στοιχεία που κατατέθηκαν διαπιστώθηκε ότι πράγματι προκύπτει μείωση του εισοδήματος των χοιροτρόφων. Έτσι, από το υπουργείο Οικονομικών εγκρίθηκε η ενίσχυση.

«Για την εκταμίευση των ποσών αναμένεται η προώθηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Χαρακόπουλος.

08 June 2021
Banner