Ύφεση στην οικονομία σε άμεσο χρόνο προβλέπουν οι JP Morgan και Goldman Sachs

07 December 2022

Ύφεση στην οικονομία σε άμεσο χρόνο προβλέπουν οι JP Morgan και Goldman Sachs

Οι επικεφαλής της JP Morgan και της Goldman Sachs δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επερχόμενη ύφεση στην οικονομία, παρ’ ό,τι αυτή τη στιγμή τόσο οι καταναλωτές όσο και οι εταιρείες βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, δήλωσε σε χρηματοοικονομικό Μέσο (CNBC) πως «οι καταναλωτές έχουν πλεονάζουσα εξοικονόμηση 1,5 τρισ. δολαρίων από προγράμματα τόνωσης της πανδημίας και ξοδεύουν 10% περισσότερα από ό,τι το 2021 και αυτή φαινομενικά καλή κατάσταση δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό. … Ο πληθωρισμός διαβρώνει όλα όσα μόλις είπα και αυτό το τρισεκατομμύριο θα εξαντληθεί κάποια στιγμή στα μέσα του επόμενου έτους. … Όταν κοιτάς μπροστά, αυτά τα πράγματα μπορεί κάλλιστα να εκτροχιάσουν την οικονομία και να προκαλέσουν μια ήπια ή σκληρή ύφεση για την οποία ανησυχούν οι άνθρωποι». Και συμπληρώνει: «Ο πληθωρισμός διαβρώνει όλα όσα μόλις είπα και αυτό το τρισεκατομμύριο θα εξαντληθεί κάποια στιγμή στα μέσα του επόμενου έτους. … Όταν κοιτάς μπροστά, αυτά τα πράγματα μπορεί κάλλιστα να εκτροχιάσουν την οικονομία και να προκαλέσουν μια ήπια ή σκληρή ύφεση για την οποία ανησυχούν οι άνθρωποι».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο CEO της Goldman Sachs, Ντ. Σόλομον, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα στο Bloomberg: «Πρέπει να υποθέσετε ότι έχουμε κάποιες δύσκολες στιγμές μπροστά μας. Πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί με τους οικονομικούς σας πόρους, διότι οι προοπτικές είναι εξαιρετικά αβέβαιες».

Πηγή: naftemporiki.gr

07 December 2022
Banner
Banner