«Χαμηλότερες ή ίδιες τιμές με πέρυσι» στο γιορτινό τραπέζι, λέει ο Σκρέκας

13 December 2023

«Χαμηλότερες ή ίδιες τιμές με πέρυσι» στο γιορτινό τραπέζι, λέει ο Σκρέκας

«Έχουμε χαμηλότερες τιμές από πέρσι ή ίδιες τιμές από πέρυσι». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ, σήμερα 13/12, με αφορμή την πρεμιέρα του «καλαθιού των Χριστουγέννων». Ως παράδειγμα έφερε την πρώτη λίστα προϊόντων, την οποία ανάρτησε σούπερ μάρκετ που συμμετέχει στο «εορταστικό καλάθι», όπου όπως είπε «έχουμε στο αρνίσιο κρέας μειωμένη τιμή κατά 17%»: «στα σούπερ μάρκετ Μασούτης θα πωλείται το αρνί 8,9 ευρώ το κιλό, πολύ χαμηλότερα από τα 11,5 ευρώ και τα 12 ευρώ που πωλούνταν το αρνί το προηγούμενο διάστημα».

Και συνέχισε: «Έχουμε τη φέτα να είναι στην ίδια τιμή ακριβώς με τα περσινά Χριστούγεννα, έχουμε τη γαλοπούλα να είναι μειωμένη η τιμή της κατά 5%. Έχουμε γαλακτοκομικά προϊόντα επίσης μειωμένα. Έχουμε το γάλα να είναι ελαφρά μειωμένο ή ίδια τιμή με πέρσι ανάλογα με το αν είναι πλήρες ή ελαφρύ η λάιτ, η ζάχαρη είναι ελαφρά μειωμένη, το τσουρέκι και η παραδοσιακή βασιλόπιτα ίδια τιμή με πέρσι. Καμία αύξηση -γιατί το προηγούμενο διάστημα και τις προηγούμενες μέρες άκουσα εκτιμήσεις ότι θα είναι αυξημένο το γιορτινό τραπέζι κατά 20%. Το γιορτινό τραπέζι φέτος και σε ό,τι αφορά το χοιρινό κρέας και σε ό,τι αφορά τη γαλοπούλα και σε ό,τι αφορά το αρνί και σε ό,τι αφορά και τα υπόλοιπα τα οποία είναι απαραίτητα, είναι είτε μειωμένο είτε ίδια τιμή».

Ο υπουργός απαντά στο Ινστιτούτο Καταναλωτών που, με βάση επισταμένους ελέγχους, κατέγραψε 20% αύξηση στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε σχέση με το 2022.

Διαβάστε επίσης: Ποιες είναι οι τιμές στο «καλάθι Χριστουγέννων»

13 December 2023
Banner
Banner