Το ψήφισμα της συνέλευσης των κρεοπωλών Αθήνας

22 April 2013

Σε κάθε αρμόδια υπηρεσία εστάλη το ψήφισμα που ενέκρινε η γενική συνέλευση της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας την Τετάρτη, 17 Aπριλίου 2013. Η γενική συνέλευση αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Πάγια θέση μας είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που ελέγχουν τα κρεοπωλεία, τους εργαζόμενους σε αυτά και τα προϊόντα που διαθέτουν, να γίνουν ένας και να αποτελείται από εκπαιδευμένους ελεγκτές πάνω στο κρέας (κτηνίατροι, γιατροί τεχνολόγοι τροφίμων ).
2. Ζητάμε να μειωθούν τα ποσά των προστίμων και να μην υπάρχει ποινική δίωξη για παραπτώματα για τα οποία έχει καταβληθεί πρόστιμο.
3. Ζητάμε ο νέος υγειονομικός κανονισμός (Υ.Δ. αριθ. Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967, ΦΕΚ Β΄2718/8/10/12) να ισχύσει και να γίνει εφαρμογή όλων των παραγράφων του στα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα. Στα κρεοπωλεία, ως υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα και εφ’ όσον πληρούν τις προδιαγραφές του Κ.852/04 να μας δοθεί το δικαίωμα σαν κρεοπώλες, όπως ισχύει για τους συναδέλφους μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εμπορευόμαστε και άλλα προϊόντα εκτός του κρέατος, να έχουμε το δικαίωμα, χωρίς ειδική άδεια, παραγωγής κρεατο-παρασκευασμάτων και έψησης αυτών για την πώλησή τους στον Έλληνα καταναλωτή (πελάτη μας) που μας εμπιστεύεται εδώ και δεκαετίες.
4. Επειδή, μετά από ενημέρωση από την διοίκηση του ΟΚΑΑ ότι εντός του χώρου της αγοράς του ΟΚΑΑ δημιουργούνται σημεία λιανικής πώλησης και επειδή κατά την άποψή μας αυτός ο χώρος, που είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος χονδρικής πώλησης, είναι ανήθικο να χρησιμοποιείται και ως χώρος λιανικής, προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των κρεοπωλείων του λεκανοπεδίου, δηλώνουμε ότι δεν γίνεται οι έμποροι να είναι συγχρόνως προμηθευτές μας και ανταγωνιστές μας, είναι ανάρμοστο προς τους άγραφους νόμους του εμπορίου που σαν κρεοπώλες πάντα σεβόμαστε, στηρίζοντας τον χώρο αυτό με τις προμήθειές μας εδώ και δεκαετίες.
5. Με την συνεχόμενη οικονομική κρίση και την ανέχεια που έχει επιφέρει σε όλο τον ελληνικό λαό, οι συνάδελφοι κρεοπώλες, μέλη της Ένωσής μας, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά Ταμεία (ΟΑΕΕ και Επικουρικό). Ζητάμε διακανονισμό χωρίς πρόστιμα, μέχρι 48 δόσεις και περίοδο χάριτος για ένα χρόνο, εφόσον καταβάλουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας. Πάνω από το 60% των Μ.Μ. επιχειρηματιών είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω μη καταβολής των ασφαλίστρων. ΖΗΤΑΜΕ άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, οφειλέτες και μη.
6. Για την εκπαίδευση των κρεοπωλών, είναι πάγια η θέση μας και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται για αναβάθμιση της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος του ΥΠΑΑΤ, κτιριακή και οργανωτική, με περισσότερα και ποικίλα μαθήματα, πάντα με τη μορφή που έχει , κάτω από κρατικό φορέα (ΥΠΑΑΤ).
7. Για τις ημέρες του Πάσχα, που η αγορά του κρέατος είναι ένα σοβαρό οικονομικό θέμα για κάθε ελληνική οικογένεια που σέβεται και κρατά τις παραδόσεις του τόπου μας, εμείς, σαν παραδοσιακοί κρεοπώλες, όπως εδώ και δεκαετίες, στηρίζουμε την ελληνική κτηνοτροφία και προστατεύουμε την υγιή και σωστή διακίνηση του κρέατος. Θέλουμε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά που συνέβησαν πέρυσι, που ανεύθυνοι δημοσιογράφοι και παραγωγοί, παραπλάνησαν τον καταναλωτή με δήθεν πωλήσεις κάτω του κόστους. Συνυπεύθυνοι και άλλα σημεία πώλησης με την τακτική μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Αποτέλεσμα, το 25% των καταναλωτών να μείνει χωρίς αμνοερίφιο. Θα θέλαμε όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμού να ανταποκριθούν φέτος (κάτι που δεν έκαναν πέρυσι) στις καταγγελίες μας για πάταξη τέτοιων φαινομένων.

22 April 2013
Banner